A BMW M3 erejével érkezhet a Toyota Supra

Lehet, hogy két év múlva már 510 lóerős Suprákat láthatunk az utakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW rokonság további lóerőkkel gazdagíthatja a Toyota Suprát, igaz egyelőre még csak pletykaszinten mozog a dolog. De nem zörög a haraszt ha...

Állítólag Tada Tecuja főmérnöknek sikerült meggyőznie minden döntéshozót arról, hogy elkészülhessen a márka csúcsmodelljeként a Toyota GR Supra GRMN. Bár a gyáriak nem erősítették meg ezt a hírt a japán Best Car magazin szinte tényként kezeli. Ez azt jelentené, hogy a jelenlegi háromliteres, soros hathengeres erőforrás 340 lóereje és 500 Nm nyomatéka 480 lóerőre és 600 Nm forgatónyomatékra nőne. Sőt, nem zárható ki egy 510 lóerős változat érkezése sem. Márpedig ez megegyezik a még tesztköreit futó BMW M3 Competition teljesítményével. De miért kell erre éveket várni? Tada Tecuja szerint folyamatos lesz a fejlődés, minden modellévre készülnek egy erősebb modellel, és a GR Supra GRMN ennek az evolúciónak lesz a csúcsa.
Hirdetés
Ugyanakkor Tada Tecuja arról is beszélt, hogy várhatóan végső búcsút kell vennünk a sportkupétól az évtized közepén a villanyosítás miatt. Így az 500 lóerős Supra lehet a típus hattyúdala, ráadásul limitált szériában, ugyanis a Toyota csupán 200 darabot készítene belőle. Pontos műszaki adatokkal persze nem szolgálhatott a japán magazin, de az 500 lóerős szuper Supra induló árát 12 millió jenre tippelik. A másfélszeres teljesítményhez tehát több mint másfélszer annyi pénzért juthatnak majd hozzá az érdeklődők, ami körülbelül 35 millió forintot jelent. Feltéve, ha tényleg igaznak bizonyulnak az újság értesülései.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?