A BMW megcsinálná a túlerős kicsi SUV-ok ellenfelét

Hivatalos: a BMW gondolkodik, hogy legyen M sportváltozata az új X1-esnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az X1 hajtáslánc-fejlesztésén dolgozó forrás megerősítette, a BMW fontolgatja az X1-es M változatának kifejlesztését.


Lehet X1 M. Nem nekem lehet egy X1-em, hanem a BMW M GmbH, azaz a bajor gyár sportrészlege kezelésbe veheti a legkisebb SUV modellt, az X1-est. Ne vesszünk össze a nevezéktanon, a forma miatt nekem az X1 szabadidő-autó, azaz SUV, de mivel alapból nem összkerékhajtású, hanem elöl kapar, így lehet crossovernek is nevezni. A BMW szerint meg SAV (Sports Activity Vehicle), de ennél érdekesebb, hogy az alig egy hónapos, új X1 generáció már elsőkerékhajtású. Sem ez, sem a magas építés nem lehet akadály ahhoz, hogy az M részleg feltupírozza, ha már az X5 és az X6 esetében is meglépték ezt. A BMW teljesen logikusan nem akarja kihívó nélkül hagyni az Audi RS Q3-at, meg az épp most erősödött Mercedes-Benz GLA 45 AMG-t.
Hirdetés

Ha végül úgy döntenének, hogy tényleg megcsinálják az X1 M-et, akkor a jelenlegi legerősebb X1, az xDrive25i változatnál több lóerőt kéne belepakolni. A 25i 231 lóerős és 350 newtonmétert hoz ki 2,0 literes sornégyes motorjából, így 235 km/óra a végsebessége és 6,5 másodperc alatt éri el a százas tempót. Az X1 M 300 lóerő körüli lenne és nem nagy kaland kitalálni, hogy az ültetett sportfutómű, a hatásfoknövelt fékrendszer, az öblös légbeömlő és a kötelező négy kipufogóvég sem hiányozna róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?