A Brabus kicsit hozzányúlt a Mercedes-Benz A 250-hez!

Így turbózták fel a Mercedes-Benz A 250-est!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Brabus sem maradhatott távol az A-osztály tuningjától, most az A 250-est vették kezelésbe.

A bottropi cég a Mercedes-Benz A 250-es verzióját vette kicsit kezelésbe, így az ottani mérnökök és dizájnerek dolgoztak egy csöppet az autó aerodinamikáján, motorján és az enteriőrön is. Mivel ez az upgrade egy új aerodinamikai csomaggal kezdődik, egyelőre csak az AMG Line modellek számára érhető el.
Az autó elülső részén rögtön szembeötlik egy két darabból álló légterelő, ami a lökhárító alsó részéhez van tervezve. Emellett a vízszintes merevítő fölött helyet kapó két Brabus elem kialakításuknál fogva a légáramlatot is a megfelelő helyre irányítja. A hátsó részen a tetőn helyet kapó méretes légterelő javítja tovább a járgány aerodinamikai egyensúlyát. Továbbá olyan módosítások ötlenek szembe, mint például a sport kipufogórendszer.
Ami a kerekeket illeti, azokból 17, 18, 19, és 20 hüvelykesek is rendelkezésre állnak. A Brabus Monoblock könnyűfém keréktárcsák uralják a látványt, a legnagyobb elérhető opció a 8,5x20 hüvelykes felni, a kerekek nem csak eltérő méretben, három, egymástól jól megkülönböztethető dizájnban választhatók: Monoblock F, R és T. A gumik szintén a teljesítményre lettek kihegyezve, így legfeljebb 235/30 R20 gumiabroncsok érhetők el a Continentaltól, a Yokohamától és a Pirellitől.
Hirdetés

Az utasfülke stílusának finomra hangolása is megtörtént: alumínium pedálok, velúr padlószőnyegek, rozsdamentes acélból készült lámpatestek háttér-világítású Brabus emblémával mind-mind megtalálhatók. Ezen kívül, azok akik a kárpitozásra is kényesek, bármilyen színben-dizájnban kérhetnek Mastik bőr és Alcantara kárpitozást.
A motort tekintve egyelőre csak a Brabus PowerXtra B 25 S van raktáron, ami egy 2 literes – négyhengeres benzinmotor, mintegy 30 Nm-mel nagyobb nyomatékkal, mint ami a Mercedes-AMG A 35-öt jellemzi. 5,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, míg a csúcssebessége 250 km/h. A dízel változat nem fog elmaradni, ám jelenleg még fejlesztés alatt áll.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?