A Brexit az autóipar szempontjából

Akár áremelkedést is generálhat Anglia kilépése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A britek szavaztak: kilépnének az EU-ból, ez pedig minden bizonnyal vámot ró majd az ott gyártott - zömében ázsiai márkájú - autókra.


Lavina indulhat a Brexit által, azaz az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésével. Az Anglia területén autót gyártó cégek, így a Nissan, illetve a Toyota, de még a ma már az indiai Tata által birtokolt Jaguar-Land-Rover is kifejezte, hogy nem támogatják az britek exitálását, hiszen az számukra igen komoly veszteséget fog generálni. Ez hosszú távon az angol autóiparban dolgozó 800 ezer munkavállalóra és az ágazat által termelt GDO-re, valamint a jövőbeni beruházásokra is fenyegetően hathat.A Nagy-Britanniában gyártott autók négyötödét exportálják, több mint felét az EU-ba, ahol eddig vámmentesen, a belső piacról kerültek forgalomba, a jövőben azonban minden bizonnyal vám kerülhet rájuk. Ez két dolgot, áremelkedést, illetve a gyártók számára profitcsökkenést jelent majd. Vélhetően a kettő együttesen, megosztott mértékben érvényesül majd. ide jön a banner!
Hirdetés
Leginkább a Nissan számára lehet fájó a kilépés, tavaly ugyanis 475 ezer autót gyártott Angliában, a Toyota 190 ezer példánnyal szintén jelentősen érintett, de van üzeme a Hondának és természetesen a Vauxhallnak (GM), a Jaguar-Land-Rovernek (Tata) és a Mininek (BMW) is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 04:08
  Permalink

  Pont úgy fröcsögsz mint anno Kempelen, egyre inkább hajazol rá, még a végén kiderül te vagy az.
  A reakcióid a képzelgésed a gyogyó kategória, ő meg onnan jött.
  Te a zártosztály másik tagja, vagy ugyanaz vagy. 🙂
  Ráizgultál a fotelcarra, a te szinteden mind ezt teszik.

 • 2017.10.28. at 04:08
  Permalink

  Zavarban vagy tökfej. Mi érdekel téged???? Hát funkcionális analfabéta vagy b.od. Látsz, olvasol, de nem értesz, hozzád hasonló okostojásoktól hemzseg a munkaügyi hivatal.

 • 2017.10.28. at 04:08
  Permalink

  A fotelcar akarom mondani totalcar stílusú semmirevaló szövegnek itt semmi keresnivalója, te ezzel a kisstílű dumával menj vissza oda mert oda való vagy.
  Engem csak olyan hozzászólások érdekelnek, aminek van mondanivalója is, és úgy gondolom a normális kommentelőket is az érdekli.
  Te ide csak fröcsögni jársz, még egy önszántadból jövő kultúráltan kifejezett véleményed itt nem volt.
  Nem érdekel a fröcsögésed, ha tudsz értelmesen hozzászólni csak akkor reagálj.

 • 2017.10.28. at 04:08
  Permalink

  Nagyon is remélem, ha hazazavarják a magyar és többi európai unios állampolgárt szépen fizetik a vastag vámot az EU-nak ha angliában akarnak maradni és ide importálni.
  Ha lenne egy kis eszük a cégeknek egy percet nem maradnék, na persze a szaros brüsszeltől olyan engedményt kapnak majd hogy a kelet európait hazazavarva újból kirabolhatják majd.
  Én bízom benne hogy minimum norvég szintű befizetéseket produkálnak majd arányában.
  Én hányok ettől az egésztől ami folyik európában, azt mondják az okosok meg kell reformálni mert így nem mehet tovább, szerintem meg jópár bűnöző Unios vezetőt nyilános tárgyaláson a csalásért a hazugságaikért el kellene ítélni életfogytigra, és akkor még magyarországról nem is beszéltem.

Vélemény, hozzászólás?