A Brit Királyi Posta elektromos furgonokra vált? Mutatjuk!

A háromezer új postásautó közt főként elektromos Peugeot Partnerek és Expertek lesznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Száz elektromos furgonnal kezdtek 2018-ban, egy évvel később további kétszázat vásároltak, most háromezerrel bővül az emissziómentes brit postásautók száma. 2025-től már nem is vesznek több benzinest, 2030-ra pedig az egész flotta villanyosítása a cél.

Több lépcsőben vásárol háromezer, tisztán elektromos haszonjárművet a Royal Mail, idén októberben érkezik az első adag. A pontos összetétel még nem ismert, csak annyit erősítettek meg, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően jelentős részben Peugeot termékeket vesznek, mert jó tapasztalataik vannak a jelenleg használt Partner L2 Electric modellekkel. Simon Thompson, a Royal Mail vezérigazgatója elmondta, hogy szerinte az anyagi előnyök mellett környezetvédelmi szempontból is vezető helyzetbe emelik a szolgálatot az elektromos furgonok. Az egy küldeményre eső CO2-kibocsátás terén már ma is jobban teljesít a Royal Mail, mint bármely más brit csomagküldő vagy szállító szolgáltató. Ez most még főként a 85 ezer gyalogos kézbesítőnek köszönhető.
Hirdetés
A növekvő elektromos flottát elsőként a behajtási korlátozással védett, alacsony károsanyag-kibocsátású zónákban, valamint a ’zöld városokban’, azaz azokon a településeken fogják szolgálatba állítani, ahol a lakosság a leginkább fogékony a fenntartható életvitel iránt, és ahol a vállalkozások és állami szervek nagy arányban, aktívan tevékenykednek a környezet védelmének érdekében. Természetesen ehhez töltő-infrastruktúra bővítés is kelleni fog, ennek előkészületei is megkezdődtek. Az eddigi tesztüzem alapján jelentős megtakarítást hoznak majd az elektromos postakocsik, hosszútávon jóval kedvezőbb fenntartási költségekkel számolhat a posta, mint az eddig használt dízelüzemű járművekkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?