A brutális modelldömping rekord számokat hozott a BMW-nek

Növelni tudta piaci részesedését a BMW, tarolnak a zöldrendszámos modellek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elképesztő modelloffenzívát könyvelhetett el a BMW 2019-re, de 2020 sem lesz kevésbé látványos a bővülés tekintetében. Az elmúlt évben rekord adatokat hoztak a zöldrendszámos és hétüléses modellek kapcsán, a BMW növelte piaci részesedését is.

Globális értékesítéseit tekintve 1,2%-os értékesítési növekedést tudhat magáénak a BMW, ami önmagában nem tűnhet soknak, ám a 2019-es évet tekintve több mint 2 520 000 eladott autóval számolhattak, ami minden idők legjobb eredménye a márka történetében. A BMW piaci részesedése Magyarországon is emelkedni tudott a prémium szegmensben, a 2018-as 31,4%-os részesedéssel szemben 2019-ben már 33,3%-ot könyvelhettek el, ami a további márkákat tekintve a legmagasabb, 21%-os növekedést jelent, ha a Mercedes-Benz eladásaiban a V-osztályt nem számoljuk, a BMW-nek ebben a kategóriában ugyanis nincs versenyzője. Szédítő modelloffenzívát tudhat maga mögött a BMW, 2019-ben olyan jelentős modellekkel bővült a kínálat, mint az óriási X7, vagy az új 1-es és 3-as sorozat, de az új modellek közül az X5 bizonyult a legnépszerűbbnek. Motorváltozattól függetlenül összesen 594 darab X5, 573 darab 5-ös és 562 darab 3-as talált gazdára, X3-ból 340, X1-ből 264, 1-es sorozatból pedig 163 darab kelt el. Érdekesség a 2-es sorozat értékesítésében is adódott, összesen 311 darab talált gazdára, melyből 160 a hétüléses Gran Tourer modell, köszönhetően a hétüléses modellek állami támogatásának, százalékban kifejezve ez 493%-os növekedést jelent a Gran Tourer modell esetében 2018-hoz viszonyítva.
Hirdetés
Szintén sokat köszönhet a BMW a zöldrendszámos modellek állami támogatásának. A márka tudhatja magáénak a legszélesebb zöldrendszámra jogosult modellpalettát, lényegében mindegyik modelljükből elérhető, vagy hamarosan elérhetővé válik konnektorról is tölthető hibrid variáns. Az X5 új hathengeres benzinmotorral szerelt 45e konnektoros hibrid hajtású változata például csak év végén került a kereskedésekbe, de 22 példányt látatlanban rendeltek meg, az új 330e-ből 76 kelt el, a best seller viszont mindenképp az 530e plug-in hibrid a maga 176 darabos eladásával. Mindenképp érdekesség, hogy az i3 és i3S modellekből kétszer annyi, összesen 223 példány kelt el, ami a prémium villanyautók szegmensben így az első, az elektromos autók között pedig a Nissan Leaf után a második legkeresettebb elektromos modell. A BMW Group plug-in hibrid modelljei ezzel a piac 43%-át tudhatják magukénak, és az igazi érdekességek még csak most érkeznek. Idén piacra kerül az X3 negyedik hajtáskombinációja, a teljesen elektromos iX3, valamint az elektromos Mini Cooper is. Növekedett a luxusautó-eladások száma is köszönhetően az új és meglehetősen népszerű óriásnak, az X7-nek, valamint a BMW motorkerékpár részlege, a BMW Motorrad is minden idők legszebben teljesítő évének könyvelheti el 2019-et.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?