A Cadillac is a spórolás útjára lépett

Eltűnt a V8-as motor a legújabb Cadillac V-modellekből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elérte a Cadillac sportos modelljeit is a downsizing jelensége. Az új CT5-V modellben már V6-os szív dobog a V8 helyett, a CT4-V pedig csak soros négyhengerest kap.

Nem szakít a fantáziátlan modellnevekkel a Cadillac, a V8-as motorral viszont igen. Bemutatták ugyanis a CT4-V és a CT5-V modelleket, amik bár a sportosságra helyezik a hangsúlyt, és valóban nem gyengék, a V8-as motortól mégis megváltak. A CT4 egyébként az ATS utódjaként érkezik hamarosan a piacra, míg a CT5 már korábban megjelent a kínálatban és a vele megkezdett dizájnvonalat követi a CT4 is. A nappali menetfények mélyen lenyúlnak a lökhárító szélén, ám a CT5-össel ellentétben megszakítás nélkül. Hátul szintén nagyon hasonlít egymásra a két típus, a sportváltozatokon ráadásul 4 kipufogóvég látható, illetve szolid hátsó szárny. Az utastérben szintén a nagyobb testvérét követi a CT4, bőrborítású kormánykerékkel és fémes hatású díszítőelemekkel. Ugyanakkor egyik sem követi a korábbi V-modelleket, hiszen a motorháztető alól száműzték a V8-as motort. A CT4-ben négyhengeres, turbófeltöltéses, 2,7 literes, benzinmotor dolgozik 320 lóerővel és 500 Nm forgatónyomatékkal. Ehhez érdemes tudni, hogy anno az ATS-V-ben V6-os 3,6 literes motor dübörgött 464 lóerővel és 603 Nm forgatónyomatékkal.
Hirdetés
A CT5-V erősebb, hiszen ebben duplaturbós, háromliteres V6-os kapott helyet 355 lóerővel és 542 Nm forgatónyomatékkal, ám így majdnem 300 lóerővel gyengébb, mint a V8-as motorral gyártott CTS-V. Mindkét új V-modelllhez tízfokozatú automatikus váltó jár, ami az alapváltozatokban a hátsó kerekek felé továbbítja az erőt, de rendelhető összkerékhajtású változat is, illetve szintén az extralistán találhatók a Brembo fékek, a részlegesen önzáró differenciálmű és a mágneses futómű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.06.10. at 12:04
    Permalink

    Ez a Cadillac, már teljesen vállalhatóan néz ki szemből, a hátulján persze lenne még mit finomítani, de tényleg nem rossz, főleg ahhoz képest, hogy amerikai autó. A belseje is teljesen rendben van, európai ízlésnek is megfelelne és ez nagyon nagy szó egy amerikai autó esetében. Persze itt is lenne mit finomítani, nem értem pl., hogy minek a kormányra egy zöld csík, pláne a kék autóban.

Vélemény, hozzászólás?