A Chevrolet Impalától búcsúzunk. Élt 62 évet…

A Chevrolet végleg leállította az Impala gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új évezred új vásárlói elvárásokat is hozott: már nem a klasszikus 4 ajtós formára vágynak az emberek, hanem magas üléspozícióra és könnyű pakolhatóságra. Sajnos az Impala egyik területen sem jeleskedik.

Február 27. Egy új korszak kezdete a Chevrolet életében. 62 év után végleg elbúcsúznak az Impalától és befejezik a gyártását. Pedig igen színes életút az övé. 1958-ban még a legnagyobb Bel Air-t becézték Impalának, de hamarosan saját modellként folytatta pályafutását és a Chevrolet kínálatában maradt egészen 1985-ig. A '90-es években egy nagyteljesítményű modell kapta meg újra az Impala SS nevet, de csupán 3 évre. A történet 2000-be folytatódott, amikor egy széles és hosszú szedán karosszériával állt elő a Chevrolet és az Impala név újra fényesen ragyogott az autón. Egészen mostanáig.
Hirdetés
Steve Majoros, a Chevrolet Marketing alelnöke rámutatott, hogy a piac az elmúlt években, sőt évtizedekben drámaian megváltozott, csökken a lépcsőshátúak iránti kereslet és válaszolni kell a vásárlói igényekre. A detroiti üzemet, ahol eddig az Impala készült, most 2,2 milliárd dollár befektetéssel elektromos autók gyártására alakítják át. Az új GMC Hummer és a Cruise Origin önvezető autók fognak itt készülni. Az Impala nyugdíjazásáról szóló pletykák már 2015 körül felröppentek, ám csak 2018 körül döntött végleg a GM vezetése a modell megszüntetése mellett. Az utolsó években nem is fogytak igazán jól az Impalák, amin az sem segített, hogy kivezették az alacsonyabb LS verziót, így a belépő ár 3600 dollárral magasabb lett. Ez még jobban visszavetette az értékesítési adatokat, 2019-ben már csak 44978 autó talált gazdára. Egyelőre úgy tűnik, hogy teljesen eltűnik az Impala név, de ez már kétszer megtörtént vele és mégis visszatért. Talán ezúttal is újra üdvözölhetjük néhány év múlva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?