A Citroën nem ül fel a nosztalgiavonatra

A francia márka nem tervezi a 2CV feltámasztását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyártó vezérigazgatója a Top Gearben hűtötte le a kedélyeket: nem hozzák vissza a Citroën 2CV-t.

A Citroën 100 éves születésnapja alkalmából vendégeskedett a márka vezérigazgatója, Linda Jackson a legendás autós műsorban. Bár a francia gyártó számos rajongója látná szívesen egy modern, felfrissített köntösben az ikonikus Citroën 2CV-t, a Citroën ennek ellenére nem foglalkozik a retro járgányok újraélesztésével.
„A múltat figyelembe véve alakítjuk a dizájnunkat, de amit nem akarok, az az, hogy retro modelleket gyártsak. Nem fogok egy új 2CV-t előállítani. Megvolt a maga ideje, rendben is volt, de most a következő, az ügyfél igényeihez illő dizájn megtervezése van szem előtt.” – mondta Jackson a Top Gear adásában.
Hirdetés

Bár a sokak által szeretett 2CV-nek nem lesz közvetlen utódja, azt a vezérigazgató is elismerte, hogy a világnak több mókás, játékos kinézetű autóra van szüksége. Éppen ezért Jackson a műsorban megígérte, hogy innovatív és jól megkülönböztethető autókat kínálnak majd, jellegzetes Citroën vonásokkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?