A cserbenhagyás művészete – robogósokat tarol az eszetlen autós

Robogós bowling Taiwanról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos nem új játékról van szó, emberünk áthajt a piroson, letarolja a robogósokat, majd amikor látja, hogy bajuk esett, angolosan távozik. Döbbenetes.


A faszállító orosznak is sikerült kivernie a biztosítékot rizikós, ugyanakkor rémesen leleményes transzport technikájával, az ezen a filmen látható taiwani fiatalember viszont tényleg nettó módon ostoba, nemtörődöm, figyelmetlen, gonosz és még sunyi is. Belehajt a jól láthatóan több másodperce piros lámpával védett csomópontba a keresztező forgalom semmibe vételével, elgázol négy robogót, melyek közül az egyiken kisgyereket is szállítanak, majd kinyitja ajtaját és félig kiszáll - gondolhatnánk azért, hogy megnézze, okozott-e komolyabb bajt. Mikor látja, hogy igen, a lehető legellenszenvesebb megoldást választva visszaül, s gyorsan elhagyja a helyszínt.
Hirdetés
Csak remélni tudjuk, hogy a belső kamerás felvétel alapján később azonosítják és jól felelősségre vonják az okozott balesetért. Ugyanakkor az emberélet távol-keleti értékét jól mutatja, hogy a közlekedőtársak közül egy darab robogós veszi a fáradságot, hogy segítsen bajba jutott kollégáinak, és a villogóval érkező mentő személyzetét sem hatja meg különösebben az útjában fetrengő két ember agóniája, bár nyilván megeshet, hogy az itt láthatónál súlyosabb esettel tartanak épp úticéljuk felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?