A csúcsra tör a Volkswagen

F1: 2015-ben csatlakozhat a VW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Német lapértesülések szerint hamarosan, akár már 2015-ben beszállhat a Volkswagen az autósport királykategóriájába, a wolfsburgiak kezdetben a Sauber F1-es csapatával bútorozhatnak össze.

Rég nem titok, hogy a roppant tőkeerős és ambiciózus Volkswagen a Forma-1 felé kacsintgat, azt pedig a Dakar-ralis részvételük óta tudjuk, hogy ha valamit a fejükbe vesznek, magukat az elhatározáshoz kőkeményen tartva, irgalmatlan pénzeket mozgósítva győznek, mit győznek, tarolnak, mindent visznek. Vélhetően a ralivébén is ez lesz (jövőre indul a gyári program a Polo R WRC-vel), s ha minden igaz, a következő ciklusban már a csúcsot, az autósportos királykategóriát támadják.
A német Sport Bild úgy értesült, hogy a wolfsburgiak akár már a 2015-ös szezonban beszállhatnak az F1-be - először a stabil középcsapatnak számító Sauber partnereként, majd komplett saját autót építve a weissachi Porsche Motorsport Centerben. A motor akkor már (a jelenlegi 2.4-es szívó V8-asokat nyugdíjazva) ugye 1,6 literes, 6 hengeres turbó kell, hogy legyen - nyilván ez is fontos tényező a világ egyik legnagyobb autógyártója számára.
Hirdetés
A hírek szerint különben a Cosworth szép lassan ki fog kopni, s akik maradhatnak motorszállítónak, az a Ferrari, a Mercedes és a Renault. Melléjük érkezhet a VW a Ferrarinál valószínűleg olcsóbb, jobb konstrukcióban kiszolgálva a Saubert, hogy aztán - borítékolhatóan - felvásárolja a svájciakat, s harcra hívja a Red Bullt, a McLarent és a többi "nagyot".
Peter Sauber, a Sauber főnöke és Martin Winterkorn, a Volkswagen első embere állítólag már a tavaszi Genfi Autószalonon egyeztettek a lehetőségekről. A Volkswagen az F1-gyel a kínai, indiai, orosz, brazil, amerikai piacokon is erősíthetne, intő jel lehet ugyanakkor, hogy a BMW nemrég kivonult, de a Mercedes sem hozza a várt eredményeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?