A Dacia Spring nyerte az Autobest díjat

2022 legjobb ár/érték arányú autója a Dacia Spring az Autobest zsűrije szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most először fordult elő, hogy egy tisztán elektromos modell nyerte el az Autobest legjobb ár/érték arány díját, a kitüntetést a Dacia Spring viselheti 2022-ben.

Az Autobest fődíja a legjobb ár/érték arányról szól, ezt nyerte el a Dacia Spring a 2022-es évre. Összesen 14.674 pontot gyűjtött be a Spring, amivel magabiztosan előzte a csakis benzinmotorokkal kapható, 13.364 pontot gyűjtő Skoda Fabiát, tőle azonban alig maradt le az elektromos, benzines és dízel motorokkal is elérhető Opel Mokka a maga 13.312 pontjával.

A Dacia Spring nem csak az első tisztán elektromos autó, ami Autobest díjat nyert, hanem az egyetlen villanyautó, ami egyáltalán a 21 éve létező díj döntőjébe tudott jutni.

Jól látható, hogy a korrekt hatótávú, már több mint 40 ezer megrendelést gyűjtött villanyautó a vevőket és az Autobest zsűrijét is megnyerte. A három dobgós, már említett modellen túl a döntőben a Renault Arkana (13.196 pont), a Toyota Yaris Cross (12.988 pont) és a Hyundai Bayon (12.466 pont) szerepelt még. A szintén az Autobest zsűrije által ítélt egyéb díjak sorából a Companybest 2022 díjat az 1930-as alapítású és ma a Mahindra csoport által birtokolt Pininfarina, a Manbest díjat a Rimac alapítőja, Mate Rimac, az Ecobest 2022 kitüntetést az új, tisztán elektromos Renault Megane E-Tech, a Safetybest 2022 díjat pedig a pickupok sorában 5 csillagos Euro NCAP kitüntetést gyűjtő Isuzu D-Max nyerte. A sornak itt még nincs vége, a Smartbest 2022 kitüntetés a Mercedesé az EQS-ben alkalmazott MBUX Hyperscreen kapcsán, a Sportbest 2022 pedig a Alejandro Agag-é, aki a Formula E mintájára hozta létre az Extreme E sorozatot. A Designbest és a Technobest kitüntetéseket később fogják kihirdetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?