A dobozos Kangoo az Év Haszonjárműve!

Negyedik alkalommal zsebelte be az Év Haszonjárműve díjat a Renault

Ahogy a személyautók között is évente választanak egy "királyt", tehát az Év Autója díj nyertesét, úgy ez a megmérettetés a haszonjárművek világában is létezik. Most ismét a Renault nyert.

A 24 tagú zsűri a haszongépjárművekre, ipari- és szállítójárművekre szakosodott újságírókból áll, akik szerte Európából szavaztak a nyertesre, ami az új Renault Kangoo Van, illetve testvérmodellje a Mercedes-Benz Citan lett. A 2022 Nemzetközi Haszonjárműve díj győztesét 11 különböző márka 14, az elmúlt hónapokban megjelent kishaszongépjárműve közül választották ki, és a díjat a lyoni Solutrans szakvásáron Jarlath Sweeney, az IVOTY zsűri elnöke adta át Mark Sutcliffe-nek, a Renault Csoport kishaszonjármű részlegét vezető elnökhelyettesnek. Az IVOTY zsűrije minden évben megvizsgálja, miként felelnek meg a járművek a kishaszongépjármű-ágazat általános hatékonysági és biztonsági szempontjainak, illetve fenntarthatósági és globális környezetvédelmi normáinak. Az idei egyébként már a 4. alkalom, hogy egy Renault haszongépjármű nyerte el az IVOTY-díjat. Korábban ugyanis ez sikerült már a Masternek 1998-ban, a Traficnak 2002-ben, illetve a villanyhajtású Kangoo Z.E. modellnek is 2012-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?