A drift királya a ring királya is?

Vaughn Gittin Jr. felgumizta a Nordschleife minden kanyarját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vaughn Gittin Jr. neve leginkább a drift világában jártasak számára ismerős. Nemrég egy Ford F-150 raptorral csapatott a Nordschleifén, ám most egy Mustang kormánykereke mögött is összegumizta a pályát.


Amikor híre ment, hogy Gittin Jr. a Nordschleifére tart, valószínűleg senki nem gondolta, hogy a körrekord megdöntése miatt utazik oda. És nem is tévedtek, hiszen csak mókázni érkezett az amerikai sztár. A 20,7 kilométer hosszú pályára az ötliteres, V8-as Mustang versenyautóját vitte magával, amelynek 912 lóereje biztosan elég lenne akár a rekordok döntögetésére is, ám ez egy vérbeli driftgép, tehát nem szeret egyenesen menni.
Hirdetés

Körrekordot tehát nem döntött, ugyanakkor valószínűleg ő az első, aki végigdriftelte a pályát, ami azért szintén nem könnyű mutatvány és három szett gumiabroncsot is leradírozott közben. Ráadásul még folyamatosan kilincscsel előre autózva is elérte néhol a 240 km/h tempót szóval tényleg nem egy sétakocsikázást láthatsz az alábbi videóban.

Gittin Jr. a mutatvány végén beismerte, hogy az érkezése előtt úgy hitte, jól ismeri a pályát, ám, amikor a tettek mezejére lépett, már korántsem volt olyan biztos magában. „Amikor megálltam az első gumicseréhez, tisztára készen voltam. Csak kapkodtam a levegőt, utoljára akkor éreztem magam így, amikor újoncként szerepeltem a Formula Drift bajnokságban. A videón nem látszik, de néhányszor a frászt hoztam magamra” – mesélt a drifter az élményeiről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?