A DS is hibridizálja szabadidő-autóját

A DS 7 Crossback is plug in hibrid hajtásláncot kap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DS 7 Crossback az első, de innentől kezdve a DS Automobiles összes új modelljének lesz elektromos, vagy hibrid változata.


A Peugeot bejelentését követően a DS Automobiles is előrukkolt hibrid szabadidő-autójával. A DS 7 Crossback E-Tense természetesen ugyanazt a hibrid erőforrást kapja, amelyet a PSA konszern másik márkájánál alkalmaztak. Az 1,6 literes, négyhengeres benzinmotor mellé két villanymotor társul, így az összkerékhajtású SUV rendszerteljesítménye 300 lóerő, a nyomatéka pedig 450 Nm. A sebességváltó is ugyanaz a nyolcfokozatú, automatikus egység, mint amelyik az oroszlános márkánál szolgál.
Ahogy a Peugeot esetében, úgy a Citroën luxusmárkájánál is 13,2 kWh-ás akkumulátorcsomagot alkalmaztak, amellyel a DS7 Crossback E-Tense 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban és akár 135 km/h sebességgel is száguldhat a benzinmotor bekapcsolódása nélkül. Ezzel az erőforrással a gyorsulása 6,5 másodperc álló helyzetből 100 km/h tempóra és a szén-dioxid kibocsátása csak 50 g/km (a WLTP mérés alapján).
Hirdetés

Mivel az E-Tense is plug in hibrid modell, akár otthon is tölthető. Hagyományos töltővel 8 óra alatt végezhető el a művelet, a 6,6 kilowattos és 32 amperes töltővel pedig csak 2 óra szükséges hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?