A Fabia és az Octavia is kategóriájuk legjobb cégautói lettek

Töretlen sikerrel nyerték ismét a cseh modellek az Auto Bild cégautós közönségszavazását

Az Octavia és a Fabia is egyhuzamban negyedjére viszi haza a cseheknek az Auto Bild legjobb céges autója közönségdíját a maga kategóriájában. Mutatjuk a részleteket!

Az Auto Bild "Company Car Award 2022" díjazásán két modelljével is remekelt a Škoda, az Octavia a középkategóriás mezőnyben, a Fabia pedig a kisautók ligájában kapta a legtöbb szavazatot az olvasói voksok alapján. A Fabia ráadásul egyhuzamban a negyedik győzelmet zsebeli be ugyanezen az évente megrendezett szavazáson. A jelenlegi, negyedik generációs Fabia a Volkswagen csoport MQB-A0 platformjára épül, hatékony motorjai, illetve kategóriájához képest tágas beltere is hozzásegítették a győzelemhez. Mivel méretben a negyedik generációs Golfot közelíti, így nem meglepő az sem, hogy a hosszú távot autózók körében is népszerű, ők az opcionálisan 50 literesre növelhető üzemanyagtartályt emelték ki. Ha érdekelnek a részletek, az oldalunkon egy alapmotoros és alacsonyan extrázott, egy közepesen felszerelt, már turbómotoros, illetve egy négyhengeres, fullextrás Fabia tesztet is találsz.
Hirdetés
A cseh márka slágermodellje viszont nem a Fabia, hanem az Octavia, amelynek a jelenleg futó negyedik generációja már a legfrissebb Golffal közös MQB Evo platformon osztozik. Kiemelkedő alapfelszereltsége, remek aktív és passzív biztonsága, illetve a rengeteg asszisztensfunkció volt az elsődleges indok, ami az Octaviának is meghozta a legtöbb szavazatot. A középkategóriában diadalmaskodó cseh remek is a negyedik alkalommal nyeri el a voksolásban résztvevő olvasók legnagyobb arányú szavazatát, ebben természetesen az akár öt személynek is elegendő utastere és a hatalmas csomagtartója is szerepet játszik, ne feledjük: az Octavia Combi ülésdöntéssel akár 1700 literes raktérrel is szolgálhat. Szedán, RS kiadásáról ide kattintva olvashattok, míg a cégautós kérdéskörben inkább érintett dízel kombiváltozat tesztjét ide kattintva éritek el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?