A fellegeket is meghódítaná a Toyota

A városi közlekedés akár a légtérben is megvalósulhatna a Toyota szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota nem csak autógyártóként, hanem mobilitási szolgáltatóként tekint magára, a jelen közlekedés problémáit a levegő meghódításával orvosolná a japán gyártó.

A Toyota nem elégszik meg azzal, hogy a világ legnagyobb autógyártója, az elsőséget a jövőben is szeretné megtartani még akkor is, ha nem a négykerekűek jelentik majd az egyéni közlekedés alapját. Talán egyelőre túlzás kijelenteni, hogy a városi autózás napjai meg vannak számlázva, de számos jel mutat arra, hogy hosszú távon nem fenntartható az egyre növekvő autóforgalom a városokban. A saját bőrünkön tapasztalhatjuk az egyre nagyobb és gyakoribb torlódásokat a fővárosban, ugyanakkor Budapesten hosszú évek óta mindig visszatérő téma dugódíj, egyre több a bicikliút, de a közös járműhasználat is egyre népszerűbb, legyen szó akár autóról, rollerről vagy bicikliről. Nyugat-Európában sincs ez másképp, Londonban és Rómában már régóta dugódíjjal csökkentik a belváros forgalmát, Oslo pedig a parkolóhelyek megszüntetésével szorítja vissza a városi autózást.
Hirdetés
A trendek a Toyota figyelmét sem kerülték el, ezért az autógyártó együttműködésbe kezdett a Joby Aviation légi közlekedési eszközöket fejlesztő céggel, amely a Toyota szerint elkötelezett a megfizethető és biztonságos repülés iránt, nem mellesleg vezető szerepet tölt be az iparágban. A 2009-ben alapított amerikai cég helyből felszállni képes elektromos légi járművek fejlesztésével foglalkozik, amiben a Toyota a jövő közlekedési eszközeit látja, ezért 394 millió dollárt fektetett a cégbe. A nem kevés összeg mellett a japán cég a gyártás, a minőségbiztosítás és a költségek ellenőrzése terén is a tapasztalatával segíti a repülőgépgyártót. A Joby Aviation repülője a jövőben forradalmasíthatja a városi közlekedést, mivel járművük összhangban van az újfajta mobilitási igényekkel, azaz gyors, csendes és környezetbarát közlekedést tesz lehetővé a városokban. A helikopterek és kisrepülők előnyeit egyesítő jármű nem csak egy szűk réteg „játékszerének” ígérkezik, mivel a két cég célja az olcsó személy- és áruszállítás megvalósítása, a környezet védelme mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?