A Ferrari festményekkel ünnepli 70. születésnapját!

Jubileumi Ferrari festménykollekció érkezik februárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

25 darab exkluzív festmény készült a Ferrari 70 éves évfordulójára, az olasz gyártó legendás alakjairól illetve a történelméről.

A kiállítás címe „Ferrari in Art – A Sport Legacy” és február 5-től lesz megtekinthető Londonban, a Királyi Automobil Klubban. A képek létrejöttéhez nagy segítséget nyújtott a híres Forma-1-es fotós, Keith Sutton, aki végigkísérte útjukon a Ferrari legendás alakjait.
Képei segítségével a híres művész, Mark Dickens készítette el azt a 25 darab exkluzív festményt, amely bemutatja a Ferrari 70 éves történelmét és azokat, akik a Ferrari örökségéhez jelentősen hozzájárultak. Ráadásul az eredeti képekről készült 25 darabos print változatot egy külön „Ferrari in ART” kollekcióba rendezve, Dickens és Sutton Sir Jackie Stewartnak fogják átadni, aki jótékony célra – saját, demencia ellen küzdő alapítványa számára - fogja elárvereztetni a gyűjteményt.
Hirdetés

A festményeket tekintve, feltűnik rajtuk az a 125 db kézzel írt idézet is, amit a Ferrari tulajdonosaitól, vezetőitől, rajongóitól, valamint más, a motorsportban szereplő személyektől gyűjtöttek és azt kérték, hogy írják le mit jelent számukra a Ferrari. Így többek között egy-egy Fernando Alonso, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Luca di Montezemolo, Charlie Whiting, Piero Ferrari, Sir Jackie Stewart, Felipe Massa, Toto Wolff, Nigel Mansell, Ross Brown és Gerhard Berger idézetet is felfedezhetünk ezeken a kortárs darabokon.
Külön érdekesség, hogy nem ez Mark Dickens és Keith Sutton első közös projektje, ugyanis már 2014-ben is együttműködtek egy 32 darabból álló kollekció készítésében, ami a Forma-1 világbajnokairól készült. A teljes kollekciót Sebastian Vettel vásárolta meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.01.13. at 22:25
    Permalink

    Ez a cikk totál konfúz, természetesen nem “a Ferrari” ünnepli festményekkel (a cím így több mint félrevezető), amellett hogy tavaly volt az évforduló, amit a Ferreri elégég bealudt (nem illik halottba rúgni de annak idején elégszer adtam hangot Marchione xarkavarása miatt, e teketinteben is), tavaly Londonban egy igen igényes tárlattal emlékeztek meg (talán a Vancello írt róla), meg egy sor más helyen is, azok közül amit én láttam talán az Autoworld-é volt a legjobb: http://egzostive.com/az-autoworld-kiallitasa-a-70-eves-ferrari/
    De volt egy sor komoly tárlat, csodálom hogy a szerző nem kezdett el gyanakodni…

Vélemény, hozzászólás?