A Ferrari megvenné az egész Formula–1-et

Shoppingolásba kezd a Ferrari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nico Rosberget, vagy akár az egész Formula–1-et is megvásárolná a Ferrari.

A Ferrarinak nem nagyon megy az idén a versenypályán, ám annál jobban szerepelnek a médiában. A napokban dobták be a köztudatban, hogy szerződés ide vagy oda, az év végén kitennék a csapatból Felipe Massát és Nico Rosberget ültetnék a helyére.
Rosberg jelenlegi kenyéradó gazdája, Norbert Haug, a Mercedes GP főnöke csak mosolygott a híren, pedig ha a Ferrarinál valamit a fejükbe vesznek, akkor senki sem állíthatja meg őket. Emlékezzünk csak rá, hogy Räikkönent is kivásárolták a csapatból, amikor helyet kellett szorítani Alonsónak.
Ha Rosberget nem tudják megszerezni, az sem olyan nagy baj, akkor megveszik az egész Formula–1-et. Az elmúlt hetek uborkaszezonjában több pletyka is lábra kelt, hogy különböző cégek szeretnék megvásárolni a Formula–1-et, pontosabban annak kereskedelmi jogait.
Az olasz Exor a News Corporationnel együtt hivatalosan is bejelentette, hogy szándékában áll részesedést vásárolni az F1-ben. Az Exor 59%-ban az Agnelli-család tulajdonában van, amely a Ferrarit is birtokolja.
A Formula–1-es csapatok, élükön a Ferrarival, folyamatosan harcolnak azért, hogy a sportág kereskedelmi jogaiból a jelenlegi 50% helyett nagyobb részesedést kapjanak.
A Formula–1 kereskedelmi jogait jelenleg több cég birtokolja, a legnagyobb részesedéssel a CVC Capital Partners rendelkezik, 63,3%-kal. Bernie Ecclestone személy szerint csak 5,3%-kal részese az F1-nek, de a családja tulajdonában lévő Babino Holding révén további 8,5% felett felügyel. 3,6%-os részesedéssel bír a cég személyzete, a maradékon az LBI Group (15,3%), a JP Morgan Whitefriars (3%) és a Churchill Capitals (0,7%) osztozik. Ecclestone-nak azonban valamennyi tulajdoni részre elővételi joga van.
Bár Ecclestone szájából többször elhangzott, hogy nem eladó a Formula–1, azért tudjuk, hogy az üzleti életben minden eladó, csak a megfelelő összeget kell felajánlani érte.
Bernie-nek pedig nem kell félnie, bárki is legyen az új tulajdonos, szinte kizárt, hogy őt kirakják a cégből, hiszen nála több pénzt senki sem tud csinálni az F1-ből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?