A Fiat 7 milliárd dollárért adta el a Magneti Marellit!

Senki többet, elkelt: a Fiat eladta a Magneti Marellit!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az FCA a Calsonic Kansei Corporationnek adta el az alkatrészgyártó egységet, így jött létre a Magneti Marelli CK Holdings.

Mike Manley Sergio Marchionne halálát követően örökölte meg az FCA elnöki posztját, és várható volt, hogy pontot tesz elődje befejezetlen ügyeinek végére. Az értékesítés során a Magneti Marelli a Calsonic Kansei tulajdonába került, ami Japán egyik vezető alkatrész-beszállítója.
Ezzel a manőverrel a cég világviszonylatban a hetedik lesz a legnagyobb autóalkatrész beszállítók sorában, ketten együtt várhatóan 17,5 milliárd dollár értéket fognak képviselni. Ráadásul mintegy 200 üzemet illetve kutató-fejlesztő intézetet működtetnek Európában, Ázsiában és Amerikában.
Hirdetés

Az adás-vétel során létrejött vállalkozás vezérigazgatója az a Beda Bolzenius lesz, aki korábban a Calsonic Kansei vezérigazgatója volt, de csatlakozik az új igazgatósághoz Ermanno Ferrari is, a Magneti Marelli eddigi első embere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?