A Fiat, aminek hosszabb a neve, mint maga az autó

Ezt a Petrolicious epizódot ne hagyd ki!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Máris mutatom a nevet, hogy jobban értsd a címet: Fiat Abarth 750 GT Zagato Coupe.

Az Abarth név hallatán egyből pezsegni kezd az ember vére, igaz ez még akkor is, ha nem a legújabb erős Fiatokról van szó. A bécsi születésű Carlo Abarth tuningműhelye már évtizedekkel ezelőtt is bátran nyúlt a csöppnyi Fiatokhoz, többek között a 750-eshez is. Ám a lenti videóban szereplő 750-es sem akármilyen masina, hiszen a szintén legendás Zagato dizájnstúdió rajzolta a kasztniját. A Petrolicious legújabb videójában pedig megnézheted működés közben ezt a kis csodát.
Hirdetés
Az autó tulajdonosa, Perry Solomon gyerekkorában költözött Kaliforniába, ahol olyan autós összejöveteleken fordult meg, mint például a Pebble Beach és a Concorso Italianio. Ezeken a találkozókon fertőződött meg véglegesen az olasz autók szeretetével, majd később megismerte az Abarth történetét és el is döntötte, hogy egyszer egy ilyen neves autós rendezvényen ő is ki akarja állítani a saját csodamasináját. Többnyire mindig is a kis szériában gyártott olasz autókért rajongott, így elmondható, hogy valóra vált álom számára a 750-es Zagato. De inkább meséljen tovább a tulajdonos, nézzétek meg a videót!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?