A Ford cáfol: marad a Mondeo és a két nagyobb méretű egyterű is

Sem a Ford Mondeo, sem az azonos alapú S-MAX, Galaxy páros nem fut ki a Ford kínálatából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford cáfolja a korábban spekulációk alapján megjelent híreket, mely szerint hamarosan befejezi nagyméretű egyterűinek, sőt, még a Mondeónak a gyártását is. Mindhárom modell gyártásban marad.


A Ford nem túl fényes, magyarán veszteséget mutató legutóbbi pénzügyi jelentése kapcsán felmerült a hír, hogy a márka kifuttatja a ma már nem annyira sikeres nagyobb méretű egyterűit, az S-MAX-ot és a Galaxyt, sőt a Morgan Stanley számításaira hivatkozva a Sunday Times egyenesen arról írt, hogy a Mondeót is kivezetik, s a vállalat 202 ezer munkavállalójából 24 ezret leépítenek, zömében Európában, ahol 73 millió dolláros veszteséget termelt április és június között.
Hirdetés

A Ford azonban visszautasította ezeket a spekulációkat. Mint írják, a jelenlegi minden idők legerősebb európai Ford palettája, s bár jövőbeli terveiket a vásárlói preferenciák, illetve trendek határozzák meg, jelenleg nincs tervben semmilyen változtatás. A kínálat meghatározó modellje marad a Mondeo, amihez ráadásul még frissítéseket is ígérnek az idei évre, nem csak optikaiakat, hanem új motorokat és frissített hibridrendszert is. A leépítések hírét pedig inkább nem is kommentálta a gyártó, mint írják, az csupán feltételezés, azt viszont megerősítették, hogy az S-MAX, Galaxy és Mondeo modellek a jövőben is Valenciában, Spanyolországban készülnek, a Connect és Kuga modellek mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?