A Ford is autókkal támogatja a hazai segélyszervezeteket

Kórházak és jótékonysági szervezetek is kapnak kölcsön Ford modelleket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

15 járművet bocsát a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjainak rendelkezésére a Ford, hogy a veszélyhelyzetben legalább a logisztikai feladatok ne jelentsenek problémát számukra.

A járvány okozta veszélyhelyzet miatt most minden segítségre szükségük van a vírus ellen küzdőknek. Számos autógyártó ajánlott már fel segítséget nemzetközi szinten, és hazai pályán is láthattunk már erre példát, például a Toyotától vagy a Renault-tól. Most a Ford is csatlakozik a sorhoz, 15 járművel támogat kórházakat és segélyszervezeteket. A felajánlás a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül történik, amit a 2013-as árvíz idején hoztak létre, hogy összefogja a legnagyobb jótékonysági szervezeteknek szánt adományok hatékony elosztását. Így oda jut a segítség, ahol arra a legnagyobb szükség van, és elkerülhető a túlsegélyezés, illetve a párhuzamosság. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tovább bővült megalakulása óta, a Ford autói így már nem csak a Magyar Vöröskereszthez, a Katolikus Karitászhoz, az Ökomenikus Segélyszervezethez, a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz és a Baptista Szeretetszolgálathoz kerülnek, hanem a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház is kap belőlük. A koronavírus ellen Ford Focusokkal, Mondeókkal, Kugákkal és Tourneo Custom kisbuszokkal szállhatnak harcba az említett szervezetek és intézmények, melyek logisztikai feladatai így kisebb nehézséget okoznak - a járművek alkalmasak például a személyzet, vagy az egyéb adományok szállítására.
Hirdetés
A Ford nem csak Magyarországon segíti a járvány leküzdését, Michiganben levegőszűrős légzőkészülékeket gyártanak nagy mennyiségben, valamint hetente 100 ezer műanyag arcvédő pajzsot is összeszerel a vállalat. Európában is mozgósította kapacitásait a Ford, Angliában a Rolls-Royce-szal (annak repülőgépipari leányvállalatával) és az Airbusszal közösen csatlakoztak a kormány lélegeztetőgépek előállítására irányuló felhívásához, illetve a hazai felajánláshoz hasonlóan számos további országban is járművekkel segítik az egészségügyi és segélyszervezeteket. Itthon a kórházak és a karitatív szervezetek a veszélyhelyzet végéig használhatják majd a 15 Fordot. Az autóipar infrastruktúrája és kapacitásai kifejezetten alkalmasak a világméretű járvány leküzdésében való segítségre, és jó látni, hogy kedvenc márkáink nem csak a versenypályákon és a kanyargós, izgalmas utakon szereznek nekünk örömet, hanem szükség esetén segítséget is nyújtanak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?