A Ford nem viccel, jön a 250 lóerős Fiesta RS

A Ford minden idők legerősebb kis hot hatchjét csinálhatja meg a Fiesta RS-sel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy ünnepelhetnénk szebben a Ford Fiesta 2016-ban esedékes 40. születésnapját, mint egy durva sportváltozattal? 250 lóerővel jöhet az RS.


A német Auto Bild szerint nem véletlen, hogy a Ford már a következő Fiesta legerősebb változatain dolgozik. Jövőre lesz ugyanis kereken negyven éves a máig hét generációt megélt kisautójuk. Ezt az alkalmat meg csak nem lehet valami nagy durranás nélkül megünnepelni. A Fiesta RS érkezését még nem erősítette meg a Ford, de korábbi terveikben tizenkét gyári sportváltozat szerepelt, amibe a legkisebb RS is beleférne.
Hirdetés

Ebben persze az amerikai F-150 pickup legerősebb változata és Shelby Mustangok is benne vannak. A Fiesta RS a Focus RS stílusában látványos külső kiegészítőket és aerodinamikai elemeket is kapna. Nem maradna el a fék és a futómű tuningja sem, de a legérdekesebb, hogy mi hajthatná. A Fiesta ST 1.6-os turbómotorjában van annyi plusz, hogy simán tovább húzhatják 250 lóerőig. Hiába kétliteres például a Mini Copper S, a legerősebb Fiestában nagy valószínűséggel nem lenne 1.6-osnál nagyobb motor, pláne nem összkerékhajtás. Ha ezek kellenek, akkor ott a nagyobb és erősebb Focus RS.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?