A Ford nyomdokaiba lép egy új amerikai szupersportautó

Merész terveket mutatott a Scuderia Cameron Glickenhaus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem James Bond új autójának szánják az SCG 007 LMP1 modellt. A rendeltetésére nevének utolsó része, az LMP1 utal.


Az idei Le Mans-i 24 órás versenyen már tudni lehetett, hogy a Hosszútávú Világbajnokság csúcskategóriájában nagy változások készülődnek. A gyártók részéről mutatott érdektelenség miatta jelenlegi LMP1 kategória helyét átveszi egy olyan géposztály, ahol utcai szupersportautókból készült versenygépekkel küzdhetnek egymás ellen a pilóták. Ebben az új kategóriában szeretne indulni az amerikai Scuderia Cameron Glickenhaus, az SCG 007 LMP1 kódnéven bemutatott versenyautóval. Pontosabban majd, ha elkészül, ugyanis egyelőre csak renderelt képeken létezik.
Hirdetés

Amerikai márka utoljára az 1960-as években tudott nyerni a legendás versenyen az összetettben. Akkor a Fordnak sikerült ez a GT40 versenyautóval, az SCG azonban eltökélte, hogy újra sikerre viszi az amerikai lobogót a franciaországi versenyen. Egyelőre az sem teljesen biztos, hogy kik indulnak majd, az új LMP1 kategóriában, de az SCG biztosra ígéri, hogy elkészíti a 007-es modellből azt a 25 darab közúti közlekedésre is alkalmas darabot, amely szükséges a versenygép homologizációjához.
A James Glickenhaus vezette manufaktúra még nem árult el semmiféle adatot leendő Le Mans-i versenyautójukról és több beígért modelljük is csak papíron létezik egyelőre. Az SCG 003 az egyetlen, amely valóban létezik és a versenypályákon is bizonyít.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?