A Ford Transit Custom lett a 2013-as Év Haszonjárműve

Negyedszerre is a Ford vitte az Év Haszonjárműve díjat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Hannoveri IAA Haszonjármű Kiállításon a Ford Transit Custom kapta a 2013-as Év Haszonjárműve címet.

Múlt héten próbáltuk, e héten pedig a 2013-as Év Haszonjárműve címet kapta meg a Transit sorozatnál kisebb, de a korábbi Transit Conectnél méretesebb - és sokkal formásabb - Transit Custom.
A 24 tagú zsűritől a lehetséges 133 pontból 117-et szerzett meg a Transit Custom, második helyen a Dacia Dokker, harmadikon a Mercedes-Benz Citan végzett. A voksok szerint a zsűri magasra értékelte Transit Custom stílusát, vezethetőségét, teherbírását, biztonságát és alacsony fenntartási költségét.
A 2013-as Év Haszonjárműve cím már a negyedik a Ford történelmében, 2001-ben a Transit, 2003-ban a Transit Conect, majd 2007-ben ismét a Transit viselhette a címet, s amennyire a márka haszonjárműveit ismerjük, nem leszünk meglepődve, ha a következő generációs, már erősen várt Transit az ötödik címet is meghozza majd a márkának.
Hirdetés

Míg a Transit a vérbeli fuvarosok autója, a Custom új vevők felé is nyit és a díj által nyilván még könnyebben vonzhatja is majd őket a márkához. „A Transit Custom egy újfajta modell az egytonnás haszonjárművek világában: nagy munkabírású és praktikus, ugyanakkor remekül mutat és kiválóan vezethető” - magyarázza Barb Samardzich, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. „Nem volt könnyű a Transit legendás keménységét és takarékosságát személyautós dizájnnal és felszereltséggel ötvözni, de mérnökeink sikeresen oldották meg a feladatot” – teszi hozzá. „Büszkék vagyunk teljesítményükre, aminek méltó jutalma ez a fontos díj.
Bár a Hannoveri Haszonjármű Kiállításon az egytonnás teherbírású Transit Custom mellett a Transit Conect és a Transit is látható volt, egyáltalán nem titok, hogy azok már modellciklusuk végéhez közelednek, s belátható időn belül megújulnak. A Transit Custom azonban már itt van, jövő hónapban érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe, részletei pedig korábbi bemutatónkból olvasható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?