A forint miatt drágulhatnak az üzemanyagok is. Ugye nem meglepő?

A gyengülő forint magasabb árakat szülhet az üzemanyagoknál is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha héten a világpiaci árak nemigen változtak a benzin és a gázolaj esetében, a forint gyengülése miatt itthon mindkettő drágulhat.

Alig változtak e héten az üzemanyagárak a nemzetközi tőzsdéken. Egységesen, 0,1 százalékkal esett a benzin és a gázolaj jegyzésára is, közben azonban a forint árfolyama 1,4 százalékkal gyengült. Fizetőeszközünkben tehát egységesen 1,3 százalékos drágulás látható, s ez a héten 3-3 forinttal emelt árakra újabb 2-3 forintot tehet rá.
Hirdetés

A 95-ös átlagára tehát 405, a gázolajé 420 forintra emelkedhet. Ráadásul, amennyiben a forint lefelé ívelése megmarad, a hét második fele további áremelkedést hozhat. A MOL bejelentése hétfőn esedékes. Mivel az áremelkedés ezúttal is az egyes töltőállomások közötti áreltérések tizede körül mozog csak, az előre tankolást csak a kedvező díjszabású kút felé autózóknak ajánljuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Nem tudom mit nem értesz azon, hogy egy ilyen diktatórikus, agresszív kormány ezt hozza ki az átlag emberekből.
  Szerintem ez teljesen természetes.
  Mit várhat az aki semmibe veszi a átlag normákat a jogállamiságot és mindent ami egy normális polgárnak természetes. Nem volt aki csak hasonlóan is viselkedett volna, kivéve Rákosit és a hasonló diktátorokat.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Nem érzed a helyzet abszurditását?
  A fidess akar államosítani és “szocializmust” játszani, amikor ők a legnagyobb rablók. 😀
  Mellesleg sehol nem működik nonprofit vízmű, gázmű, csatmű stb. csak ezeknek a dilettánsoknak az agyában.
  A rendszer úgy működik és a világ is, hogy a piaci verseny alakítja az árakat nem egy-két idióta.
  Persze bele lehet és kell is szólni bizonyos fokig, de nem lehet teljesen függetleníteni a piaci viszonyoktól.
  A nagy közösnek nincs felelőse, nincs tulajdonosa, így szép lassan pusztulásnak indul. Az a baj, hogy ennek a “gyümölcsét” csak jó pár év múlva fogjuk learatni.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Nézd, az interneten mással sem találom szemben magam, mint a jelenlegi hatalmon lévők iránti gyűlölködéssel, beleértve a kommentelőket is. A másik oldalon ilyet csak elvétve vagy egyáltalán nem lehet látni. Igen, az ország ketté van szakadva. Szándékosan nem használok jobb ill. baloldalt, mert baloldal nincs!
  Inkább úgy mondanám, hogy az ország nemzeti, és nemzetközi oldalra van kettészakadva. Hogy melyik a kívánatosabb, azt döntse el mindenki maga.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Jó, hogy felhozod a földeket. 🙂
  Ki tette tönkre a gazdaságokat? Torgyán a fidessel közösen.
  Ki sajátította ki magának és a haveroknak a földeket a termelőktől a lenyúlt támogatásokért cserébe (földmutyi)? A fidess.
  Kit hagyott ott Ágyán József mert már felfordult a gyomra a sok szakmaiatlan és szemét döntéstől? A fidesst.
  Ki tesz tönkre egy jól működő híres biogazdaságot az önös érdekei miatt? a fidess.
  A határon túliaknak semmi közük ahhoz, hogy ki kormányozza az országot! Ezt jobb lenne, ha mindenki fölfogná végre!

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Nagyon nem vagy képben a gyűlölködést illetően. Ez és az ország ketté szakítása akkor kezdődött, amikor a fidess elvesztette a választásokat. Mindig is ők voltak a megosztók: kokárda, ki a nagy Magyar stb.
  A szicik gond nélkül átadták a hatalmat, a viktornak ez nem megy mert egy beteg ember.
  Nagyon rosszul látod a dolgokat, bár érzem, hogy próbálsz reálisabb lenni, de ez még nagyon karcsú. 🙂

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  [b]“Éljen a szocializmus mi? :)”[/b]
  El lehet játszadozni a számokkal, a gazdasági adatokkal aki ismeri azokat. Ennek a végeredménye pedig az lesz, hogy most az ország gazdasági kifosztása arányaiban is 300%-al nagyobb mértékű, mint az átkosban, orosz csatlósként volt. Ezt nem kell elmagyarázni annak a 80%-nak, aki a rendszerváltás vesztesének tekinthető, mert azok ezt a saját bőrükön érzik. Ide már az “emberség” kevés lesz a jövőben.
  Az “átkosról” meg csak az mondjon véleményt, aki azt kenyérkeresőként, családfenntartóként élte meg, nem pedig óvódásként és diákként, vagy még úgy sem.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Miért ne lázadjon az Eu ellen? Anglia is azt teszi csak azt nem mondják be az rtl klubbon ,mert Győzike lánya átfestette a haját… Amióta ilyen nyíltak azóta amíg 1 milliárd tőkét hoznak ide a multi cégek az alatt 6 milliárdot kivisznek… Próbálj ugy megélni ,hogy kapsz napi 1000 forintot és be kell fizetned az ételedre és az adósságra 6000 forintot…. Nem szerzed vissza a jövedelmező cégedet akkor sohasem lesz semmid… Európában 1 négyzet kilométerre kiszámítva itt van a legtöbb termőföld amit mi nem használunk ki és esszük az Eu és a globális világ szemetét… Az Európai Unió azt támogatta és támogatja ha a termőfölded sima kaszáló és a kivágott szőlő tőkéért meg adta 100 forint támogatást.. És összehasonlítási alapnak vedd ,hogy Magyarországon az átlag humusz réteg 35-40 cm addig Hollandiában ez csak 15-20 cm és mégis ők a Mezőgazdaságból élnek részben…. Régen is volt lopás csak nem ilyen lezser felelőtlen mind ami a retekváltás után kezdődött…. És miért ne szavazzon a trianoni Magyar??? Ők képesek még összefogni és példát kéne venni róluk…. Nem pedig külföldre menekülni és a gyerekeinek meg se tanítani a Magyar nyelvet….

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  A hazaárulás az elmúlt 25 év volt, benne a rablóprivatizációval, az ország gazdaságának idegen kezekbe adása, majd leépítésével. Gyűlölködés éppen az ellenzék részéről folyik, Te is most is azt csinálod.
  Az emberi oldalról jobb ha nem beszélsz, mert ha ez működne, akkor nem jutott volna ide ez az ország az elmúlt 25 év alatt.
  Nem vagyok fidesz fan, soha nem szavaztam rájuk és nem is fogok, de a másik oldalra sem. Most sem fogok szavazni, mert akkor még külföldön leszek.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Igaz. Nyilván van némi jó is a sok rossz között. 🙂
  Viszont közel 2 milliárd Eurós IMF hitelből megvettek kb. 21% MOL részvényt aminek azonnal leesett az ára.
  A Mercedes ittlétéhez semmi közük.
  Még jó, hogy elviseli a többi állami vezető megvetését, hiszen kiérdemelte. Nem hívják sehova és ide sem jön senki.
  Egész Európa “utál” minket a primitív szabadságharca miatt.
  A saját szája íze szerint megváltoztatja az alkotmányt, a választási körzeteket, bevonja a határon túli magyarokat a szavazásba, amihez azoknak semmi közük. Mindent megtesz a hatalomért.
  A saját sleppjét rakja mindenhova: főügyész, köztársasági elnök, stb. Még az alkotmány bíróság idősebb tagjait is le akarta cserélni a “saját embereire”.
  Arcátlanul lopja a közpénzt (Közgép és térsai) és herdálja az ország pénzét (stadionok).
  Hangsúlyozom, egyik politikai párt sem volt a helyzet magaslatán és mindegyik követett el hibákat nem ez a gond, hanem a többi.
  A gátlástalan hataloméhség, az arcátlan folyamatos hazudozás, a 2/3 adta hatalom maximális és pofátlan kiaknázása. A társadalom semmibe vétele és a konszenzus teljes hiánya. A gyűlölködés, a rosszindulat és az ellentétek állandó szítása a békétlenség pártolása. Mindent egybe véve közelítünk a hazaáruláshoz. Ez itt a fő probléma.
  Milyen cégeknek fizetünk? Ez vicc? Mégis miért nem magyar autóval jársz? Miért külföldi céget támogatsz?
  Csak nem gondolod, hogy ezeknek az államosítása lenne a megoldás, amit ez a szerencsétlen és a bandája vizionál? Ha igen, akkor nincs mit tovább megvitatnunk. Éljen a szocializmus mi? 🙂

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  A másik, harmadik, ötödik stb. társaság sem lesz – volt – különb semmivel sem országához, mint a mostani. Persze tudom, vádjaid igazak, de a lényeg egészen máshol van, amit nagy ívben elkerülsz, csak ezért szólaltam meg. A mai helyzet az utóbbi 24 évet tekintve eső után köpönyeg. Az általad favorizált társaság legfeljebb annyiban más, hogy simulékonyabb, kevésbé kötekedő a “gazdival”. Ez szép kevés az országra nézve, nem old meg semmivel többet az emberek mostanra felhalmozódott problémáiból, annál is inkább, mert nekik is része volt annak kialakításában.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Az is érdekes ,hogy Orbán kormány vett Rába részvényeket és beszállítanak különböző Volvo buszoknak ,illetve a kormány célja ,hogy komolyabb Volvo-Rába busz gyártás jöjjön létre Győrben… Mind ez mellett vásárolt Mol részvényeket ,illetve vett Német államkötvényeket ,amely miatt Magyarországon fektetnek be a Német cégek egy része… Ezért is van az ,hogy Szentgotthárdon bővitik az Opel gyárat és Belgiumban meg leépitik… Közben nő az Audi és fejleszt a Mercedes is… És mellette ott van Szolnokon az ujra indított vagon gyár is…. Mind ezek alatt nyereséges lett a máv-start amit azért nem adta el 2002-2010 között ,mert veszteséges volt a máv-cargoval ellentétben… És ezek mellett a Megyeri hídnak a fő vállalkozóit felelősségre vonják ha nem fizették ki az alvállalkozót… És ez mellett elviseli ,hogy egyes Európai országokban Hitlerhez hasonlítják… És közben nézd meg a számláidat ,hogy milyen tulajdonu cégeknek fizeted be a számláidat (e-on,vodafone-t-csoport-telenor és még lehetne sorolni a szolgáltatok neveit ,amelyek egy forintot sem hagynak az országban)…

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Se időm se kedvem itt senkit sem győzködni és érvelni.
  Főleg, hogy ez az oldal nem erre való. Aki nem akar az nem lát.
  Az viszont elszomorít, hogy sokan nem látják, hogy milyen ember és a sleppje vezeti ezt az országot. Így a rájuk szavazókra fenntartom az állításomat és örülj, hogy ilyen finoman fogalmazok.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Menőmanó!

  2010-ben Mo-ág 2.321 milliárd Forint, azaz 11,6 milliárd $ adósságszolgálatot teljesített.
  1990-ben a rendszerváltás idején 22 milliárd $ volt a magyar nemzet adóssága, miután az 1973 óta felvett 1 milliárd $ tényleges forrásbevonásért 1989-ig kifizettünk 11 milliárd $ kamatot.
  Több mint 20 év óta adósságszolgálatra fordítottunk 30.000 milliárd Ft-ot, vagyis 162 milliárd $-t. Mégis a magyar társadalmat sújtó adósság 2010-re 135 milliárd $-ra növekedett, miközben a nemzeti vagyon legnagyobb része eltűnt, felszámolódott. Jelenleg a Magyarországon képződő adózás utáni tiszta haszon (nyereség) 93%-a külföldi tulajdonban lévő vállalatoknál képződik, amit az utolsó centig ki is visznek az országból.
  Ilyen körülmények között is a 2012-ben kifizetett adósságszolgálat 5.600 milliárd Ft volt.
  Száz oldalakat lehetne írni arról a gazdasági berendezkedésről aminek része vagyunk, valamint arról, milyen folyamatok zajlanak a világban, benne Mo-on is. E fórum keretei nem erre valók.

  A probléma okait nagyon rossz helyen keresed.
  Itt a kormányoknak nem osztottak lapot, (ők csak bábok, akárkire is szavaz a jónép) úgy hogy fékezd magad az emberek minősítésével, mert fogalmad sincs az egészről, te csak morzsákat látsz!

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Ezt a linkelt szarságot ellenőrizd már kérlek a saját számláid/csekkeid alapján, mert akkor te is rájössz, hogy közel sem volt ilyen mértékű emelés.
  Esetleg ha a 2000-es évek elejéről is van pár (nekem megvan) , akkor viszont összefoshatod magad a gyönyörűségtől, hogy több mint 200% feletti áremelést produkáltak anno 2002-2009 között.

  ***
  Az államadósság/GDP pellengérezőinek javasolnám a google 1-2-3 találat átnézését:
  2002 ben : [b]59.6%[/b]
  2010 kormányváltáskor: [b]85,34%[/b]
  mai napon: [b]81,41%[/b]

  Tehát 8 év alatt (f)elkúrták +25%-al.
  Majd az elmúlt 4 évben ingadozik fel-le 2-3% körül, mondhatni stagnál. [url]http://index.hu/gazdasag/2013/09/02/itt_az_index_adossagnyomas-meroje/[/url]

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Vipo: a devizahitelezést tényleg a Fidesz vezette be…
  Nameg érdemes ezt is megnézni:
  [url]http://www.flickr.com/photos/92424105@N02/8667532663/[/url]

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Remélem olvasni még tudsz. Hol látsz itt anyázást? Azért mert dilettánsnak nevezlek (nem hozzáértő) az neked anyázás?
  Érvek? Hol vannak a te érveid?
  Vedd elő a táblázatokat és nézd meg őket, de ha még a leírottakat sem érted, akkor attól sem várhatok sokat. Egyértelmű, hogy a komolyabb áremelések követve a piaci folyamatokat 2005 és 2009 között történtek, de a fidess idején is folyamatosan emelkedtek az árak. Tájékozódj és ne a hülye fidess dumát vedd be!
  Nem oszt nem szoroz az árfolyamgát? És a végén mi lesz? A rögzített árfolyam és a tényleges árfolyam közötti különbséget amit most nem kell fizetni később ugyan úgy behajtják, max. most nem vesztik el a lakásukat, házukat.
  A deviza alapú hitelezés 2001-ben kezdődött. Olvass utána!
  Még az a szerencse, hogy te olyan érvekkel rendelkezel amit nem lehet cáfolni. 😀
  Mellesleg én rühellem az összes politikust mert kevés normális van közöttük, de az orbánhoz hasonló köpönyegforgató, hazug, aljas, hataloméhes, gátlástalan törpét még nem látott a magyar, A legszomorúbb, hogy ezt a sok birka nem veszi észre, mert tájékozatlan, elvakult kultusz imádó aki nem olvas utána a dolgoknak és csak szajkózza a betanult hülyeségeket.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Figyelj, érvek helyett csak anyázol, nyugodj le. Bármilyen vitára teljesen képtelen vagy, ha érvelni nem tudsz, személyeskedsz. Ezt jól megtanultad a politikusoktól.
  Elő lehet venni, hogy hány áram, gázár emelés volt az elmúlt 4, és az azt megelőző 4 évben. Nem téged igazolnak a tények.

  A forint árfolyama azoknak a devizahiteleseknek, akik beléptek az árfolyamgátba, nem oszt, nem szoroz. Ennek is utánanézhettél volna, hőbörgés helyett.

  “Mellesleg az orbán kormány vezette be a deviza hitelezést is.”

  Persze, a fű meg kék, az ég pedig zöld. 🙂

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Látom te is nagy szakértő vagy. 🙂
  Miért van annyira kiszolgáltatva a forint?
  Hol költ utakra a jelenlegi bagázs? Milyen komoly fejlesztéseket hajtottak végre? Milyen nyereséges állami cégeket adtak el a szocik? Mesélj kíváncsi vagyok!

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Szánalmas, hogy nem látod a fától az erdőt.
  Biztos nagyon hozzáértő útépítő vagy olyan mint gazdasági szakértő. Ilyen dilettánsok vannak az orbán kormányban is minden szinten.
  Áfa emelés, SZJA emelés? Ne röhögtesd ki magad! :DDD
  Nagyobb a szuverenitás? Miért is? Azért, hogy a kis viktor azt csinálhasson amit nem szégyell, mert a mirkák megszavazták neki a 2/3-ot. Egyébként az is csak papíron volt meg.
  Buszok, terek, várbazár? Miről beszélsz? A legdrágábbak mind EU-s pénzből vannak, akik ellen harcol ez törpe diktátor.
  Ezek semmi értéket nem teremtenek. Hol a 3 ezer milliárd a nyugdíjakból? Mennyit csökkent az államadósság? Semmit, sőt nőtt a hülye gazdaságpolitikájuk miatt.
  Látszat intézkedés mindegyik, csak a vakegerek nem látják. Rezsi csökkentés, amikor minden más 15-25%-al nő? Élelmiszer, bankköltség, adók stb. Arról nem is beszélve, hogy ez a rezsim hatalomra kerülésekor mindent (áramdíj, szemétdíj, gázár) jól megemelt, most meg lassan visszaenged belőle egy kicsit holott a világpiacon sokkal jobban esnek az árak.
  Az igazi csődöt ez a balfék bagázs jelentheti, ha maradnak még 4 évig.
  Most marha jó az “erős forint” a devizahiteleseknek meg a többségnek ugye? Ők elintézték maguknak, hogy visszafizethessék jó áron a nyerészkedő kölcsöneiket, de akinek tényleg szüksége lett volna rá az nem tudta megtenni. Mellesleg az orbán kormány vezette be a deviza hitelezést is.
  Azt meg biztos díjazod, hogy milliárdokat költenek magánberuházásokra (Felcsút), stadionokra, de tönkretették az oktatást, a gazdaságot, a bankrendszert és tönkre fogják az energia szektort és a telekommunikációt, ha nem tűnnek el nagyon gyorsan a süllyesztőben, de inkább a börtönben lenne a helyük.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Gyurcsányék az IMF hitelt nagy részét arra költötték, hogy a cigányoknak segélyt osszanak munka nélkül, hogy az egyetlen dolguk a gyerekcsinálás legyen. Szerették is nagyon a barnák.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Gratulálok…. A forintnak az árfolyamát az imf állítja be meg a magán pénz hatalmak… (Rothschild család) Az utakra azért költenek ,mert az Európai Uniós támogatás arra van csak…. A Magyar kormánynak meg nincs arra külön pénze már ,hogy munkahelyeket teremtsen ,mert mivel az előző kormányciklusokban eladták az összes nyereséges állami céget… Akkor most ki is szar szemét állat????

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  A magyar ember nem böszme, csak szelektív az emlékezete. Ezért sírják sokan vissza a kordonerdőt, a rendőrállamot, a családi adókedvezmények megnyirbálását, Európa legmagasabb államháztartási hiányát, az egészségügy tervezett privatizálását, a munka nélküli szociális segélyt, a negyedévente emelkedő gázárat, stb.
  Ja, meg 2,5 milliós szaros Suzukira 10 évre felvenni a devizahitelt, mert arról is a Zorbán tehet, hogy a proli pénzügyi és funkcionális analfabéta és lövése sincs, mit jelenthet az, hogy árfolyam-ingadozás. Bár erre kitalálta ez a “szemét” kormány az árfolyamgátat, ha már az előzőnek nem volt annyi esze, hogy beszüntesse ezt a fajta hitelezést, ahogy a legtöbb országban, még jóval a válság előtt.

  A biztosítási adótól egyébként lényegében nem lett drágább a biztosítása az autósok 90%-ának, arra meg senki nem kényszerít rá, hogy chipsszel mérgezd magad, vagy hizlald fel a kölyködet.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Orbán meg a kuszaszem megoldja… micsoda rezsicsökkentéééssssssssssss???????????? mennyetek már be a boltba emberek! biztosítási adó??? chips adó???? meg a fene tudja milyen adó! Magyar emberek ennyire böszmék hogy kilopják a szemüket is de csak bégetnek!? meg is érdemli aki a fideszre szavazott,de el lesznek zavarva ezt ők is tudják,és be is vannak sz@rva

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Utakra, fejlesztésekre és jóléti intézkedésekre az IMF nem ad, és soha nem adott hitelt. Épp ellenkezőleg, az ország totális fizetésképtelensége miatt volt szükség felvenniük, ráadásul olyan feltételekkel, mint az ÁFA-emelés, SZJA-emelés, a fizetések és befagyasztása.
  Nézz csak utána, ha már tájékozódásról beszélünk.
  A kötvénykibocsátással az ország gazdasági mozgástere és szuverenitása sokkal nagyobb, mintha újabb valutaalap-hitelkeretről állapodunk meg.
  Nézd meg a románokat, az IMF bércsökkentést, jövedéki adóemelést, az adókedvezmények megszüntetését kéri és hajtatja végre. Ha most ez lenne nálunk, azért hőbörögnél. Akkor legalább joggal…

  Az, hogy nem épül százmilliókért használhatatlan homokóra, tízmilliárdokért völgy nélküli völgyhíd, vagy a szekszárdi lankák alá alagút tök értelmetlenül, vagy szintén sok milliárd forintért soha meg nem épülő kormányzati negyed tervei, még nem jelenti azt, hogy nincs fejlesztés.
  Hétről hétre adják át a felújított köztereket, tavasszal a Várbazárt, Kossuth teret, a nagyvárosokban lecserélték a villamosflottákat, itt Pécsett 6 hónap alatt több új busz állt forgalomba, mint az azt megelőző 10 évben összesen. Az orvosi, pedagógusi hivatás bérezése is kezd lassacskán a megbecsülést tükrözni.

  A forintot a nemzetközi negatív hangulat mellett a kamatvágások miatt rángatják. Tudod, sokaknak jó volt Európa egyik legmagasabb alapkamata Simor elnöklése alatt. Mondjuk, momentán csak nekünk nem…

  Persze, ettől még rengeteg ostobaságot csináltak, ahogy minden korábbi kormány is, de még mindig inkább ezek, mint a tömegbe lövető harcikakas, aki majdnem becsődöltette az országot, és most a megváltó önjelölt demokrataként billeg és üvölt, most éppen Paks ellen, amit ő már 2007-ben megígért Putyinnak, a Malévvel, csomagban. A Malévet meg is kapta ingyen az orosz állami bank egy stróman minimális alaptőkével rendelkező cégén keresztül, ki is loptak belőle amit lehetett, főleg az Aeroplexből…
  De szavazzátok vissza, akiket 4 éve 2/3-dal küldött el mindenki a viharba. Úgy látszik, van, aki semmiből nem tanul.

  A mocskolódást és a gyalázkodást meg fejezd be légyszíves, és hűtsd le magad, mondtam már korábban. Nem a kocsmában vagy.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Felvették igen, de mire költötték?
  Utakra, fejlesztésekre, fizetés emelésekre. Az a szerencsétlen Medgyessy be is tartotta amit ígért és iszonyat fizetésemeléseket hajtott végre a semmire. Kölcsönből.
  A fidesz mit csinál? Semmit, csak elszórja a pénzt. Ellopja a nyugdíj megtakarításokat. Visszafizeti az IMF hitelt egy drágább kamatozású államkötvény kibocsátással, csak azért, hogy ne legyen felügyelet alatt. Ilyen ember még nem volt magyar miniszterelnök. Nincs fejlesztés, nincs gazdaság, nincs semmi. Minden csak romlik és tönkremegy, de Felcsút az virágzik, meg a haverok cégei.
  Szóval nem kell itt fogni a pártjukat, hanem inkább tájékozódni kéne.
  A forint meg biztos azért olyan stabil és erős mert Magyarország jobban teljesít. Persze az elvakult, agyatlan droidoknak biztos így van. 🙂

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Ne idegeskedj, nem venném a lelkemre, ha gutaütést kapnál. 🙂
  Magyarország gazdaságilag mindig is kiszolgáltatott volt, és az is marad. A gazdaságunk pedig 2008 óta áll igazán gyenge lábakon, emlékeztetlek, hogy akkor az a dilettáns vezetés vitte hajszál híján csődbe az országot és vett fel egy paksi atomerőműnyi hitelt arra, hogy megmeneküljünk az államcsődtől, akik most épp vissza akarnak osonni a hatalomba.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Milyen feltörekvő piaci folyamat te szerencsétlen?
  Itt arról van szó, hogy a miénkhez hasonló gazdaságilag kiszolgáltatott országok valutáját állandón befolyásolják a világpiaci események. Nagyon gyenge lábon áll a gazdaságunk köszönhetően a jelenlegi dilettáns vezetésnek és a rájuk szavazó seggfejeknek.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Ne félj Menőmanó majd ha a szocik esetleg visszajönnek, akkor megoldják majd az összes ilyen problémát. A benzin literje 15 forint lesz, sőt egyes helyeken a kutakon ingyen adják, sőt fizetnek is csak vigyed.

Vélemény, hozzászólás?