A futballrajongóknak kedveskedik a Volkswagen

A Volkswagen Golf legújabb alkalmazása élőben jelzi, ha kedvenc csapatunk gólt rúgott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nyolcadik generációs Volkswagen Golfok fedélzeti virtuális áruházából érhető el a We Score alkalmazás, ami az élő eredményeken kívül híreket is közvetít a futball világából.

Lassan, de biztosan bővül az autók infotainment rendszerében elérhető szolgáltatások köre. A tempó messze elmarad az okostelefonok elterjedésekor tapasztalt alkalmazásrobbanástól, de egyre több gyártó kínál kisebb-nagyobb megoldásokat a fedélzeti számítógép funkcióinak igény szerinti bővítésére. Kütyük és érdekes alkalmazások terén a Tesla szokott nagyot villantani, de most a Volkswagen állt elő egy olyan újítással, aminek minden focirajongó örülhet majd.
Hirdetés
A központi képernyőn elérhető alkalmazásboltban jelent meg a We Score, amit néhány kattintás után könnyedén feltelepíthet bárki, akinek nyolcadik generációs Volkswagen Golfja van. Az alkalmazás élőben, menet közben értesít minket, ha a kedvenc csapatunk gólt szerzett egy éppen zajló meccsen, így legalább az eredményekről nem kell lemaradnunk, ha magát az eseményt nem is láthatjuk. Ahhoz képest, hogy 10-15 éve egyes prémiumautókban még elérhető volt az analóg tévéadás befogása, amivel akár élőben nézhettük magát a meccset is (ha az ingyenes csatornákon ment, és persze ha állt az autó - menet közben csak hang volt engedélyezve), ez az alkalmazás visszalépésnek tűnhet. Ugyanakkor az analóg adás már megszűnt, jelenleg tehát ez az egyetlen kényelmes módja a meccsek nyomonkövetésének vezetés közben - és ez még mindig több, mint amit a versenytársak, köztük a Tesla is kínál.
Hirdetés
Az alkalmazás letöltéséhez szükség van a We Connect szolgáltatásra, aminek alapváltozata ingyenes, navigációval, mobilinternettel és egyéb finomságokkal kombinált verziója pedig fizetős. A Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-bajnokság meccsei és csapatai követhetők nyomon, illetve a nagyobb nemzeti bajnokságoké. Három klubot és egy nemzeti válogatottat lehet kedvencként beállítani, ha ezek játszanak, a Volkswagen menet közben (de a vezetést nem zavaró módon) jelzi, ha gól esett. Megnézhetjük a következő meccsek dátumát, a kiosztott sárga- és piroslapokat, illetve a legfrissebb híreket is - sőt, utóbbit fel is olvassa nekünk az autó, hogy a sofőr az utat tudja figyelni. Ezen kívül további hasznos szolgáltatások is elérhetők a We Connecten keresztül, például az Amazon Alexa személyi asszisztens (ha tudunk angolul), de megvalósulni látszanak az előfizetős extrák is, amikre már évek óta készül az autóipar: például külön aktiválható a távolsági fényszóró asszisztense.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?