6 újdonságot ígér a Mercedes a Genfi Autószalonra

Koncepcióautók mellett szériamodelleket is bemutat a Mercedes-Benz Genfben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy tolongásra lehet számítani a Mercedes standja körül: érkezik az új CLA Shooting Brake, a ráncfelvarráson átesett GLC SUV és a megújult V-osztály is.

Genfben mutatják be a CLA második generációjának Shooting Break karosszériaváltozatát mely egy dinamikus, kupés vonalvezetésű kombit takar. A második generáció, ahogyan az első is, az A-osztállyal közös elsőkerék-hajtású platformra épül és az S,E,C osztályokban megismert vezetéstámogató rendszerek kerülnek bele, valamint továbbra is kizárólag hazánkban, Kecskeméten készül, tegnaptól.
Hirdetés
A paletta másik felére is érkezik újdonság, méghozzá a V-osztály személyében. A 2014 óta piacon lévő kisbusz átrajzolt orr- és hátrészt kap, valamint megjelenik egy új dízel változat, mely V 300 d néven kerül majd forgalomba 239 lóerővel és igen baráti, 6,3-5,9 liter közötti átlagfogyasztással. Újdonság még, hogy megjelenik a 9G-Tronic automata váltó is a testes Mercedesben. Szintén frissítést kap a Mercedes kompakt SUV-ja, a GLC. Itt is megjelenik a gesztusvezérlés és a hírek szerint a motorpalettát is átfésülik. Búcsúszériákkal is készül a Mercedes. Eltűnik a S-osztályból a 6 literes V12-es biturbó motor, mely a csúcsot jelentette. Így aki még szeretne egy új V12-es S-osztályt, az még befizethet egy S 65 Final Editionre. Az idén nyolc éves SLC-ből is érkezik egy búcsúszéria, ám ez a modell pályafutásának végét is jelenti. A jelenleg futó típust még SLK-ként mutatták be 2011-ben, három évvel később kapott egy alapos ráncfelvarrást és új nevet: ettől kezdve SLC néven fut. Mutatva az elköteleződést az E-mobilitás felé, a Mercedes belép a Forma E bajnokságba, az elektromos versenyautót is Genfben mutatják be. Ez a bajnokság kiváló terep lehet a nagy teljesítményű akkumulátorok bemutatására és tesztelésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?