A gepárd megeszi a villanyautót?

Még mindig gyorsabb a természet a technikánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A természet egyik ékköve és a technológia csúcsa csapott most össze. Hogy mennyire csodálatos is az állatvilág, jól bizonyítja a gepárd sebessége.

Amikor a természet és a technika egymásnak feszül, hirtelen nem érdekes, hogy mit tud a csúcstechnika

Egyre népszerűbb a villanyautózás, ami persze jó irány a környezettudatos és helyi szinten emissziómentes autózást tekintve. Ez a jövő, nem kerülhetjük el, az igazi benzinvérűeket meg próbálják a motorsporttal puhítani. Mivel a villanyautó egyáltalán nem lassú, sőt! Teljesen más tempót autózhatunk bármilyen villanyautóval, mint egy belsőégésű motoros kocsival, kivéve, ha az nem V10, vagy nagyobb motorral van szerelve. Erre a Formula-E-nél is rájátszanak és bár komikus a tankolás helyetti autócsere, azért mégiscsak izgalmas és gyors versenyt láthatunk.

Gyorsulásban a gepárd picit elhúzott, de tudta tartani a lépést, 110-120 km/h-ás csúcssebessége persze nem elég, de így is gyönyörű, hogy egy állat ilyen sebességre képes

Hirdetés

Na de mit tud a csúcsra járatott villanyhajtás a természet alkotta legerősebb állattal szemben? A gepárd futás közben képes rövid időre elérni a 110-120 km/h-ás sebességet, ezt a harcot persze a Formula-E versenyautó nyeri, na de a gyorsulás, ott bizony még mindig a pompás vadmacska a nyerő. Már persze a videó alapján, amit egy poros, elhagyott kifutópályán rendeztek, ami vélhetően nem épp optimális a versenyautónak. Ellenben persze csodás a kontraszt, és a szelídített gepárd mozgása továbbra is igéző, nem úgy a vinnyogás, ami a Formula-E autó motorterét hagyja el.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?