A GM letaszította a Toyotát a trónról

Ismét a General Motors a legnagyobb autógyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A földrengés és a cunami visszavetette a termelést Japánban, a Toyotának esélye sem volt megtartani elsőségét.


Véget ért a Toyota rövid idejű uralkodása a világ legsikeresebb autógyártójaként, mivel az év eddigi számai alapján már biztos, hogy nem tudják befogni év végéig a General Motorst. A japán földrengés és az azt követő cunami alaposan visszavetette a szigetország autóiparának termelékenységét, és az év első felévben, június 30-ig eladott 4 536 000 autóval a GM ismét az élre került.
Miközben a General Motors 8,9 százalékos növekedést ért el az első félévben, a Toyota csak 3 710 000 autót tudott eladni. A fő gondot mégis a termelékenység visszaesése jelenti, mivel az első félévben legyártott 3 370 000 példány 23 százalékos csökkenést jelent a japán gyártónál.
A Toyotának azonban nem csak az első hely elvesztésével kell számolnia, mivel a Volkswagen 4 130 000 eladott autója miatt már csak harmadik a globális autóversenyben. A Toyota pozícióvesztését követően Takeshi Miyao, egy Tokióban működő cég elemzője a következőket nyilatkozta: “Ha sikerül is a Toyotának visszaállnia a normális termelési sebességre, még hónapokba telhet mire az eladások is elérik a korábbi szintet, mivel a kiszállítás is sok időt vesz igénybe. Akár egy teljes évbe is beletelhet, mire a japán gyártó visszaveszi a második helyet a Volkswagentől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?