A görög rendőrflotta is impozáns volt valaha

Porsche, M3, Cosworth... Csak pár abból ami a görög rendőrflottában szerepelt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kimondottan elfogóautó flottát tartott fent a görög rendőrség a '90-es években. Olyan álomautókkal kergették a gyorshajtókat, amiket mindannyian szívesen látnánk a garázsunkban.

Nem csak Dubajnak van, vagy volt impozáns rendőrautó-flottája. Na, persze, őket még utol sem fogja érni senki, de már volt példa olyan rendőrautó-flottára, amit sokan a saját garázsunkban is szívesen láttunk volna. Méghozzá a görög rendőrség rakta össze azt a néhány autót, amikkel a gyorshajtókat akarták elkapni. Egész pontosan a '90-es évek közepén harapózott el az utcai autóversenyek divatja, és a rendőrség autói képtelenek voltak lépést tartani a tuningolt gépekkel. A görög állam akkoriban megengedhette a rendőrségi flotta fejlesztését, és számos autót egyenesen a kereskedésekből vásároltak, később a lefoglalt sportkocsikkal bővült a flotta.
Hirdetés
Hogy milyen autókról is van szó? A kor nagyágyúiról. A rendőrség szerint a két leghatékonyabb modell az Audi S2 és a BMW E30 M3 volt, ezeket vetették be legtöbbször, de szerepelt Sierra Cosworth, Mercedes 190 Evo, Lancia Delta HF Integrale, Alfa Romeo 155 Q4 és 164 Turbo, valamint Porsche 944 és 911 is, utóbbiból egy Targa és egy Turbo is. Utóbbit többször összetörték, és egy nagyobb balesetben teljesen megsemmisült. Az autókat sem fényhíddal, sem láthatósági matricával nem látták el, csak egy szolid jelzést kaptak az ajtókra. A sofőröket különlegesen képezték ki, vezetéstechnikai tréningekre jártak.

A rajtaütések hatékonyak is voltak, visszaszorították az illegális autóversenyeket.

A Sigma osztag névre keresztelt flotta számos sikeres bevetésen esett túl. Kevés pontos információt lehet tudni a vesztéről, de annyi biztos, hogy a 2000-es évek elején feloszlatták, az autókat vélhetően eladták. A hír már csak azért is érdekes, mert a görög rendőrségnél újra felmerült a Sigma osztag felállítása, vélhetően nem a régi autókkal. Kíváncsian várjuk, milyen flottát raknak össze a jelenleg kínálatban lévő sportautókból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?