A gyűjtők álma: megérkezett a Bentley Continental GT Nr.9

Limitált szériás, centenáriumi Bentley debütált Genfben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 100 példány készül a Bentley ünnepi modelljéből, és tuti, hogy gyorsan le fognak rájuk csapni.

Ünnepi hangulatban van a brit prémiummárka, hiszen a Crewe-i bázisú vállalat idén – egész pontosan 2019. július 10-én - ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ennek okán rukkoltak elő a 2019-es Genfi Autószalonon a gyűjtők legújabb vágyálmával, a Bentley Continental GT Number 9 modellel
Hirdetés

Hogy honnan a név? A Mulliner az 1920-1930-as évekre kíván emlékezni, egész pontosan Sir Henry Ralph Stanley Tim Birkinre, az első „Bentley Boy”-ok egyikére. Nem csak a cég egyik ügyfele volt, de befektetőjük és versenyzőjük is. A Bentley és Birkin együttműködésének köszönhetően született meg a 4,5 literes „Blower”, amivel Sir Tim az 1930-ban megrendezett Le Mans-i 24 órás versenyen rajthoz állt. Ennek az autónak volt 9-es rajtszáma és a zöld Bentley versenyautó a háború előtti évek egyik ikonikus versenygépévé vált.
A versenyzői örökség az autó megjelenésén is tetten érhető. Például az elülső rácson lévő grafika, a 9-es szám is erre utal, de a mind 100 modellben megtalálható Bentley Rotating Display középső elemén van egy gyantába ágyazott fadarab némi háttérvilágítással kiemelve. Ez az eredeti, Birkin által használt versenyautó faüléséből egy darab, még 1930-ból, ami tovább erősíti az autó történelmi örökségét felmutató jellemzőket, de ez a műszerfal és váltó már önmagában is műalkotás.
A külcsínt tekintve kétféle színezés kérhető: Viridian Green vagy Beluga Black. A járgányhoz tökéletesen passzoló 21 hüvelykes, 10 küllős kerekek fekete betétekkel még tovább fokozzák az amúgy sem elhanyagolható látványt, illetve a motorháztetőn, csomagtartón a Bentley „B”-je is ünnepi metálfényezést kap. A tetszetős külső és belső mellett a jármű természetesen az utakon is megállja a helyét. W12-es TSI motorjának köszönhetően, 3,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, a csúcssebessége pedig 337 km/h.
A gyűjtők jól teszik, ha gyorsan lecsapnak a kínálkozó lehetőségre, hiszen ebből a különleges járműből mindössze 100 példányt fognak készíteni – minden egyes esztendőnek egyet szentelve, amit a Bentley alapítása óta eltöltött az autóiparban. A Bentley tájékoztatása szerint, még 2019-ben elkészül az összes jármű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?