A hátsókerék-hajtás ünnepe: potyognak a Toyobaruk

Megkezdődött a Subaru BRZ / Toyota GT 86 sorozatgyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota és a Subaru elnökének jelenlétében pénteken ünnepélyes ceremóniával megkezdték a hátsókerék-hajtású kupék gyártását.


A Subaru pénteken ünnepélyes ceremóniával, a szövetségre lépett két cég elnökének jelenlétében indította be a japán Gunma-gyárban a Subaru BRZ és a Toyota GT 86 sorozatgyártását.
A Tokiótól 80 km-re fekvő gyárban számos bővítést hajtottak végre az elmúlt pár hónapban, hogy felkészüljenek a hátsókerekes kupék, valamint a 2013 márciusától hozzájuk csatlakozó Impreza zökkenőmentes gyártására.
Hirdetés
A Fuji Heavy Industries és a Toyota Motor Company 2005 októberében írta alá együttműködési megállapodását, melynek első gyümölcseként 2008 tavaszán elkezdték a közös fejlesztésű, végső formában a tavalyi Tokiói Autószalonon debütáló kupék munkálatait.
A futószalag-indításon az elnökök kölcsönösen méltatták partnerüket, és reményüket fejezték ki az együttműködés további sikeres folytatásával kapcsolatban, ahogyan az ilyenkor illendő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?