A Hertznek most nem, a Sixtnek viszont lesz saját Shelby-je

600 lóerős kompresszoros bérautókkal bővít a Sixt, a Hertz után szabadon Shelbykkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hertz híres együttműködése nyomán ismét különleges bérautók készülnek a Shelbynél. Az új széria ihletadója egy nem kevésbé népszerű autókölcsöző, a Sixt, és mindegyik autó 600 lóerős és kompresszoros.

A Hertz és a Shelby együttműködése egészen 1966-ig nyúlik vissza, mikor is az amerikai autókölcsönző hálózat és az izomautó tuningműhely megalkotta az egyedi szériát, melyeket bérautóként kölcsönözhetett ki bárki. A Hertz a frissített Mustangból egyelőre nem kért, a lehetőségre viszont lecsapott egy másik autókölcsönző, méghozzá a Sixt. 20 darabos különleges szériát készítettek el a Shelby GT-S-ből, melyek mindegyikét már messziről könnyű lesz fölismerni.
Hirdetés
A Sixt színeibe öltöztették a klasszikus izomautó tuningolt változatát, vagyis narancssárga fényezést kapott, fekete dekorcsíkokkal, valamint pár darab készül fordított dizájnnal is. Egyedi lökhárítókat és küszöbdíszléceket kap, valamint egy masszív lélegeztetővel ellátott motorháztetőt is. Alatta pedig a Ford 5,0 literes V8-as motorja dolgozik, amit a Shelby egy mechanikus kompresszorral támogatott meg, ezzel a Sixt GT-S-e 600 lóerőt teljesít. Teljesen új kipufogórendszer, továbbfejlesztett Brembo féktárcsák és erősebb rugók és stabilizátorrudak kerültek alá a Ford Performance kínálatából. A Sixt Shelby GT-S-ei nem csak bérelhetőek lesznek, de részletre megvásárolhatóak is, a 20 autó Kaliforniában, Floridában és Las Vegasban lesznek elérhetőek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?