Frissítve: a Hyundai innentől már csak villanyautókat fejleszt?

A belsőégésű motorok fejlesztését teljesen elengedte, a hidrogént parkolópályára tette a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A belsőégésű motorjairól már teljesen letett, az üzemanyagcellás megoldása fejlesztését pedig szünetelteti a Hyundai. Arról is rengeteg információ kering, hogy mi áll a döntések hátterében, mutatjuk!

Néhány napja látott napvilágot a Korea Economic Daily hasábjain a hír, miszerint a Hyundai a belsőégésű motorjainak fejlesztéséért felelős kutatóközpontja teljes leépítése, illetve bezárása mellett döntött. A lap azt is említi, hogy a fejlesztőcsapat egy teljesen más célra szerveződik újra, ugyanis az akkumulátoros elektromos hajtási megoldásokra specializálódnak majd.

Ha ez nem lenne elég változás, máris itt az újabb infó: a Chosun Ilbo értesülései szerint a Hyundai harmadik generációs üzemanyagcellás hajtásláncának fejlesztése is határozatlan idejű szünetbe kezdett.

Amennyiben ez a még hivatalosan meg nem erősített infó helytálló, úgy felmerül a kérdés, hogy miért mutatott be a Hyundai alig néhány hónapja átfogó tervet a technológia bevezetéséről, valamint a benne rejlő lehetőségekről Hydrogen Vision 2040 néven. Állítólag a technikai problémák, a töltőhálózat fejletlensége, továbbá a népszerűtlenség mellett fontos szempont az is, hogy nem sikerült a tervezett mértékűre csökkenteni a fejlesztési és gyártási költségeket. Ennek ellenére továbbra sem teljes leállásról van szó, csak szüneteltetésről, de semmiképp sem áll jól a projekt szénája. A Chosun Ilbo forrásai szerint a szünet ugyanazon cégen belüli prioritás-újragondolás következménye, amelynek hála a belsőégésű motorok fejlesztését is leállították, ráadásul az ideiglenes leállás következményeként a hidrogénhajtásra szakosodott fejlesztőcsapat létszámát is "jelentősen lecsökkentették". Frissítés: A Hyundai Motor Group a cikk kikerülése óta reagált a pletykákra, hivatalos válaszuk ide kattintva olvasható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?