A Hyundai is pickupot hoz?

Pickup tanulmánnyal debütált a Hyundai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Sao Paulo Motor Show-n debütált a Hyundai Creta STC tanulmány-pickupja. Sorozatgyártását egyelőre nem tervezi a márka, pedig buli lenne.

A világ más tájain a Tucsonnál kisebb SUV típussal is képviseli magát a Hyundai, ez a Creta, avagy ix25. Ebből a kis szabadidő-autóból gyúrtak pickupot a koreaiak egy tanulmány erejéig. Az STC - azaz Sport Truck Concept - 4,65 méter hosszú, tehát az átváltozás során majdnem egy métert hízott az ötajtós Creta SUV-hoz képest. Tengelytávja is nőtt, 2,59 méterről 2,8 méterre.
Hirdetés
A Cretának nem csak a hátulja módosult, hanem az eleje is egy facelifttel felérő módon újult meg, LED fényszórókkal. A hátsó ajtók az elsőkkel ellentétesen nyílnak a még könnyebb utasáramlás érdekében. A plató sem éppen szokványos, hiszen beépített hangszórókat, fedeles tárolóhelyeket és csatlakozókat is találunk itt. Elsőre talán furcsa, valójában mégis érthető ezen extrák beépítése, hiszen az STC eleve fiataloknak szóló bulimobilnak készült, semmint munkaeszköznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:16
    Permalink

    Komoly vetélytársa lehetne a Fiat Torónak, amit szintén Dél-Amerikának fejlesztettek. Elengedhetetlen lenne egy pick-up a Hyundai-konszernnek is most már – jó lenne, ha vetnének egy kósza pillantást Ssangyongék irányába, ahol ennek komoly hagyományai vannak már jó ideje. Ha nemrég ki tudtak hozni egy 3,5 tonnás szállítófurgont, akkor mi akadálya lenne egy pick-upnak?

Vélemény, hozzászólás?