A Jaguar villanyautójából álló taxiflotta készült

Egyenruhát húztak tíz Jaguar I-Pace-re, taxi lett belőlük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már tulajdonosaikhoz kerültek az első elektromos Jaguar modellek, az egyik taxitársasághoz egyből tíz darab. A flotta már működik, a sofőrök mesélnek is az autóról.


Megkapták forgalmi engedélyüket az első magántulajdonba kerülő Jaguar I-Pace-ek, a villanyautók szállítását már több mint egy hónapja elindította a Jaguar, Németországban is utcára kerültek az elsők. Egy taxitársaság azonban komplett flottát rendelt belőlük, nagyjából elsőként, az autók pedig megkapták a klasszikus német taxifényezést, a tetőlámpát, meg persze a taxiórát.
Hirdetés

A müncheni vállalat már korábban is hibrid autókat használt, elsők között engedték el a Mercedes E-osztályok kezét és ültették át sofőrjeiket Toyota Priusokba. Közülük most 10-en abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy már a Jaguar I-Pace-eket hajtják, ennyit állítottak ugyanis flottába az első körben. A brit villanyautóról mindent megtanítottak a sofőröknek, a társaság vezérigazgatója szerint akár be is mutatják az autót az érdeklődő utasnak, hisz sokan itt láthatják, próbálhatják először a Jaguar I-Pace-t. Már Magyarországon is bemutatkozott a Jaguar első villanyautója, ám az első megrendelt autók csak jövőre érkeznek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?