A kis töltés is számít, Tesco!

Elektromos töltőhálózatot épít ki a Tesco és a Volkswagen közösen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összefog a Volkswagen a és az egyik legnagyobb bevásárlóközpont hálózat, a Tesco. Elektromos töltőoszlopok kiépítését kezdik meg, egyelőre csak Angliában.


Együttműködést kezdeményezett a német gyáróriás, a Volkswagen és az egyik nagy bevásárlóközpont hálózat a Tesco Angliában. Elektromos töltőhálózat kiépítését kezdi meg 600 áruháznál a Tesco, mely összesen 2400 töltőoszlopot jelent. Ezzel 14%-kal növelik az elektromos autók töltőoszlopait a szigetországban, az egységeket pedig az a Pod Point nevű vállalat telepíti, aki további 2500 töltőpontot már sikeresen épített fel az országban.
Hirdetés

A Tesco és a Volkswagen töltőoszlopain 7 kW-os ingyenes töltési lehetőség lesz elérhető, valamint 50 kW-os gyorstöltési lehetőséget biztosít, melyért viszont már fizetni kell, a többi oszlopnál is elérhető egységárat. Bár a brit autópiac eladásait tekintve csupán 6%-át teszik ki az elektromos autók, az utóbbi időben ez volt a leginkább növekvő szegmens, 22%-kal több villanyautó kelt el, mint tavaly. A Volkswagen egyelőre csak az e-Golf és e-Up! modellekkel vesz részt a villanyautó szegmensben, persze a konnektoros töltési lehetőséget adó hibrid autóik számára is ugyanúgy használhatóak lesznek az új töltőoszlopok. A Volkswagen egymillió elektromos autó eladását tervezi évente 2025-től, jövőre érkeznek az első I.D. modellek is, így egészen fellendül a Volkswagen villanyautó kínálata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?