A koronavírus most a jogosítványszerzést is hátráltatja

Ideiglenesen leállnak a vizsgák és az utánképzések a vizsgaközpontban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jogosítványszerzéshez is erősen szükséges a személyes megjelenés, így aztán kevéssé meglepő, hogy az elkövetkezendő két hétben erre se lesz mód.

A kormány által hozott új, autós vonatkozásával tegnap ismertetett védelmi intézkedésekkel összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2021. március 8-tól határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzései - adta hírül a vizsgakozpont.hu. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi (drón) területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is.
Hirdetés
Jó hír, hogy a befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el. Az érintettek a vészhelyzet elhárítását követően – a korábbi jelentkezésnek megfelelően és a megfizetett díj szerint – vehetnek majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgák új időpontjáról a vizsgázók elsődlegesen a képző szervek útján kapnak tájékoztatást. A felhalmozódó ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében a tervek szerint a Vizsgaközpont hivatali időn túli és hétvégi időpontokat is biztosít majd ügyfelei számára.
Hirdetés
Most nem is érdemes majd érdeklődni az új időpontok kapcsán, hiszen egyelőre nem tudható, mikor tekinthetjük a veszélyhelyzetet elhárítottnak, továbbá a társaság ügyfélszolgálati irodáiban is szünetel átmenetileg a személyes ügyintézés. Az egyéb ügyfélszolgálati csatornák (telefon, e-mail, posta) elérhetőek maradnak, de új időpontot egyelőre aligha fognak osztani az elkövetkezendő két hétben.
Hirdetés
A Vizsgaközpont tavaly a tavaszi leállástól eltekintve a járványügyi korlátozások mellett is biztosította a közlekedési vizsgáztatás zavartalan működését. Munkatársai 2020-ban közel 680 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt.
Forrás: vizsgakozpont.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?