Hirdetés

A következő BMW-d már az oroszoktól jöhet

Gyárat nyitna a BMW Oroszországban, a Mercedes már építkezik

Új gyárat építene a BMW, egy az utóbbi években csökkenő újautó-piaccal rendelkező országban. Oroszországban az utóbbi időben többen meglátták a potenciált, köztük a Mercedes is.

A BMW egyes modelljeit eddig is szerelték össze Oroszországban az Avtotornál, de most saját gyárat építenének Kalinyingrádban

Bővítené gyártókapacitását a BMW, méghozzá egy új gyártósor felhúzásával. Az új üzemet Oroszországban építenék, már a helyszínről folynak az egyeztetések, de egyelőre úgy néz ki, Kalinyingrád a befutó. Oroszország újautó-piaca az utóbbi négy évben csökkenő számokat hozott, ám a BMW-nél előre néznek és bíznak abban, hogy ez változni fog.

Hirdetés

Nincsenek egyedül, ugyanis a Mercedes már korábban ismertette a terveit, a Moszkvától 37 kilométerre lévő Esipovo városában már meg is kezdték az építkezést. A csillagosok 238 millió eurós befektetéséből 1000 dolgozónak biztosítanak majd munkahelyet, akik első körben az E-osztály szedánt, majd a GLE, GLC, és GLS modelleket készítik majd. A BMW eddig is gyártatta néhány modelljét Oroszországban az Avtotor gyártósorára exportálták az alkatrészeket, ahol csak összeszerelték az új modelleket.

Hirdetés

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 17:10
    Permalink

    [i]“Az új üzemet Európán kívül építenék, méghozzá Oroszországban. Már a helyszínről folynak az egyeztetések, de egyelőre úgy néz ki, Kalinyingrád a befutó.”[/i]

    Földrajzból hányszor tetszett megbukni?

Vélemény, hozzászólás?