A következő Dakarról sem hiányozhat a Toyota

Három gyári Toyota Hilux indul a következő Dakaron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy dél-afrikai csapat, a Toyota Gazoo Racing csapat készít fel és nevez be három Toyota Hilux versenyautót, természetesen a gyár támogatásával.


Dobogós helyezéseket ünnepelhetett az előző Dakaron a Toyota, illetve privát csapatok révén több top 10-es eredményt is, ám idén már nem szeretnének lemaradni az első helyről, így ismét benevezik a jól bevált csapatot. A Toyota és dél-afrikai vezérképviselete már 2012 óta működik együtt a Dakar-rali kapcsán. A kapcsolatban az egyik versenyző, Giniel de Villiers jelenti az állandóságot, aki a kezdetektől fogva minden évben egy Toyota kormánykereke mögött vág neki a világ egyik legkeményebb versenyének. Navigátora ezúttal is a német Dirk von Zitzewitz lesz, akivel korábban már komoly sikereket ért el. Többek között 2009-ben megnyerték a versenyt és az elmúlt kilenc évben ötször is a legjobb háromban végzett a páros.

A második Hiluxban a katari Nászer el-Attija és a francia Mathieu Baumel alkotja a csapatot. A harmadik autót pedig a holland Bernhard ten Brinke és Michel Périn terelgeti majd, ám ten Brinke igazi sötét ló. Csupán 10 éve ralizik, viszont az első Dakarján, 2012-ben rögtön a nyolcadik helyen végzett.
Hirdetés

Mindhárom csapat a Toyota Hilux versenyautó legfrissebb változatával áll rajthoz, amelyet a Gazoo Racing South Africa készít fel a versenyre. A Hilux egyébként 2012-ben indult először a Dakaron, és rögtön az összetett második helyet szerezte meg. A legújabb verzióban egy ötliteres V8-as, szívó benzinmotor dolgozik, 350 lóerővel és 560 Nm forgatónyomatékkal.

A 2019-es verseny lesz a 41. Dakar-rali, ami ráadásul végig Peru határain belül zajlik majd. A rajt január 6-án lesz, és január 17-én lengetik a kockás zászlót, miután 5000 kilométert tesz meg a mezőny. Ennek a kétharmadát teszik ki a gyorsasági szakaszok. Összesen 54 nemzet 523 versenyzője áll rajthoz. Ők 188 motorkerékpárral és quaddal, 103 autóval, illetve 44 teherautóval vágnak neki az erőpróbának, szóval nem lesz könnyű dolga a Toyotának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?