A kupé-pickup lesz az új őrület?

Mustang Fastback hasonmást lehet faragni a Ford F-150-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán sokan egyetértenek azzal a megállapítással, hogy minden idők egyik legszebb kupéja az 1960-as évek végi Mustang Fastback. Nos, a póniautón látott, kecsesen lejtő hátsót álmodta meg egy vállalkozás a Ford F-150-re!


Nem létező autóipari problémára talált gyógyírt a Michigan Vehicle Solutions nevű, detroiti székhelyű vállalkozás. Vajon hány emberben fogalmazódott meg a kérdés: hogyan csinálhatnék kupét a pickupomból? Hát, hamarosan sokaknak fog, ugyanis az üvegszálas anyagból készülő Aero X egy kupét varázsol a platós Fordból. Márpedig fogadni mernék rá, hogy egy kis piaci terjeszkedés és némi hírverés után rengetegen akarják majd kupésítani a platós haszongépjárműveiket, főleg, ha nem is a rendeltetésüknek megfelelően használják. Még tovább gondolva a dolgot már azt is látom a lelki szemeim előtt, ahogy a kupé formájú szabadidő-autók mintájára, eleve kupé formájú pickupokat kezdenek ontani az autógyárak. De ne szaladjunk ennyire bele a teóriagyártásba. Mit lehet még tudni az Aero X-ről?

A gyártó szerint azon kívül, hogy a platóborítások megszokott funkcióját nyújtva elrejti a rakományt, még aerodinamikai szempontból is előnyös a kupésítás. A kupéforma platófedő kulcs segítségével nyitható és zárható, a felemelését pedig teleszkópos megoldás segíti. Az Aero X emellett rendelkezik kívül LED-es féklámpával, de a belső része is megvilágítható LED-fénnyel, míg extraként rendelhető akár rácsozott ablakkal is, illetve a sportosabb lelkületű vásárlók még egy apró légterelőt is rendelhetnek a plató végére.
Hirdetés

Potom 3995 dollárért már megvásárolható a platóra a „kupésító-szett”, ami jelenlegi árfolyammal számolva körülbelül 1,1 millió forintnak felel meg. A gyártó a 2015-ös modellévtől gyártott Ford F-150 modellekhez kínálja a termékét, ám ígéretük szerint hamarosan más Ford típusokhoz is elérhetővé teszik, valamint a Chevy, a Ram, a Toyota és a Nissan palettáján megtalálható platósok is számíthatnak a jövőben egy saját változatra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?