A kutyád is csak egy rakomány, legalábbis a KRESZ szerint!

Veszprémi rendőrök mutatják be videón, hogyan szállítsuk kedvenceinket az autóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számodra Morzsi valószínűleg családtag, de a KRESZ nem ilyen érzelgős. A szabályok ugyanis nem térnek ki külön a háziállatokra, őket utazás közben rakományként kell kezelni. Az utakon sok rossz példát látni erre, itt az ideje, hogy mutassunk pár jót.

Az autóból 130-nál kihajoló, netán kalaptartón szundikáló, rögzítetlen, biztonsági felszerelést hírből sem ismerő kedvencek ideje lejárt, legalábbis a veszprémi rendőrök szerint. Ha megállítanak emiatt, már nem mondhatod, hogy nem tudtad, hiszen videójukban részletesen bemutatják a lehetőségeket, hogy tényleg mindenki hazaérjen, még a négylábú utasok is.
Hirdetés
A kedvencek helyes rögzítése nem csak az ő biztonságukat szolgálja, egy balesetben könnyen elszabadulhatnak, akárcsak a csomagjaink, amelyeket szintén érdemes rögzíteni. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy kedvenceinknek a biztonságon felül megfelelő hőmérsékletre és folyadék utánpótlásra is szüksége lehet, ezért mindig készüljünk számukra is innivalóval, és sohase hagyjuk őket bezárva a felforrósodó autóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?