A kutyák nem feltétlenül örülnek a villanyautóknak

Remek reklám is jelzi: hamarosan itthon is kapható a Renault Zoe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kutyául érezhetik magukat a kutyák, ha a villanyautók elterjednek, nehezebb lesz felismerni a gazdi hazaérkezését.


Félig hivatalos, a márka hazai forgalmazójától származó, de informális információnk szerint hamarosan végre hazánkban is kapható lesz a Renault Zoe elektromos autó. Első körben a nagyobb cégek, finanszírozásos vásárlásaira számítanak, hiszen a Zoe vételára nagyjából ott lesz, ahol a műszakilag rokon Nissan Leafé. Míg ugyanis Nyugat-Európában a Renault csak az autót értékesíti, az abban használt akkumulátorra pedig bérleti konstrukciót kínál, hazánkban utóbbi nem lesz járható út, egyedi engedéllyel az akkumulátorokat is értékesíteni fogják.
Hirdetés
Aki villanyautót néz Nyugat-Európában, az láthatja, hogy a Renault (az akkumulátor tulajdonjogát sosem tartalmazó) villanyautói egészen emészthető árúak lehetnek. Ám vigyázat, ha benne is van az akku az autóban, azt távfelügyelettel azon nyomban letiltják, ha annak bérleti díját nem fizetik. Magyar személy az itthon használt autó akkumulátorára pedig nem tud külföldön sem szerződést kötni. Alkatrészként persze elérhető lesz itthon a Renault akkumulátora, csak olyan áron, hogy aligha lesz érdemes ahhoz külföldről származó, használt autót választani, jobb lesz az itthon kínált újat. Míg a városok, a felhasználók örülhetnek majd a zaj- és emissziómentes autóknak, a Renault vicces reklámfilmje szerint a kutyák nem, hiszen aligha fogják majd tudni az autó hangjáról, hogy a gazdi hazaért, azaz kezdődhet a sétaidő. Kifinomult szaglásukkal persze lehet, hogy pont az ebek fogják a legnagyobbra értékelni, ha a gazdi autója - legalább helyi szinten - emissziómentes lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?