A Land Rover szerint nem vicces az Evoque kínai koppintása

Kínai kapitalizmus: a kamu Land Rover kiverte a briteknél a biztosítékot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szigorú állami irányítás mellet a piaci verseny bizonyos tekintetben szinte korlátlan. A Land Rover vezetése kiakadt a Landwind Evoque-ján.


A Land Rover nincsen könnyű helyzetben annak ellenére sem, hogy egyértelmű a lopás. Dr. Ralf Speth, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy a Range Rover Evoque és a Landwind X7 közötti nyilvánvaló hasonlóság miatt felveszik a kapcsolatot a kínai hatóságokkal. A britek szerint egyértelmű, hogy az autó formája az ő cégüket megillető szellemi termék, a Landwind meg egyszerűen lemásolta azt. Mint korábban megírtuk, a hasonlóság eddig is okozott gondot, de az igazi csörtére most, az X7 hivatalos kínai bemutatója után lehet számítani.
Hirdetés

A Landwind a Guangzhou Auto Show-n leplezte le kreálmányát és jövő márciustól fogja árulni. A vezérigazgató szerint ez a "hagyomány" a kínai autógyártást eléggé kétes színben tünteti fel és meglepi, hogy ezen a korszakukon még mindig nincsenek túl. A Land Rover első körben kínai partnerével, a Cheryvel egyeztet az ügyben, aztán a kínai ipari vezetőkkel. A legjobb esetben meg tudnak egyezni pereskedésen kívül, mert egy nemzetközi jogot érintő vita nem lenne hasznára egyik gyártónak sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?