A legjobb dolog, ami történhet egy Teslával

Zavarta, hogy rossz vezetni a Mustangot, a Tesla meg semmilyen, a kettő együtt viszont zseniális

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Készül Oroszország eddigi talán legminőségibb átépítése, az Aviar Motors új autója lesz egyszerre nagyon modern, és legalább annyira stílusos, Teslából ilyen szép még nem épült.

Kiindulási alapként meglehetősen csábító egy Tesla Model S-hez nyúlni, ugyanis a technika és a padlólemez változtatása nélkül egészen egyszerűen húzható rá új karosszéria. A padlólemez teljesen lapos az akkumulátor miatt, így a készülő autó utastere is szinte mindegy, hány személyes lesz. Az orosz Aviar Motornál is a Tesla Model S-t választották ahhoz, hogy megépítsék saját autójukat. Az első hírek alapján ezt még nem lehetett tudni, csupán sejteni, a projekt viszont halad, méghozzá elég szépen, az pedig elkerülhetetlen, hogy a technikát most már megmutassák. Az alapító, Alekszej Racsev különleges felindulásból húzta fel cégét, ami egyelőre még hivatalos bejegyzés nélküli márka, de mire elkészül az első autó, addigra a jogi oldalt is rendezik.
Hirdetés
Az első prototípus már elég szépen halad, a Tesla Model S-t teljesen lecsupaszították, de a tengelytávhoz nem nyúltak. A karosszériát eltávolították, helyére egy teljesen új került, melyet egy klasszikus Ford Mustang alapján készítettek el háromdimenziós tervezéssel. A karosszériaelemeket és az új szerkezeti alkatrészeket karbonszálas műanyagból készítették el, a komplett karosszériát pedig ragasztással erősítették az alumínium padlólemezhez. A BMW i8-hoz hasonló technológia kellően erős kötést eredményezett, a szakítópróbákon az alumínium bizonyult gyengébbnek a ragasztásnál. Lesz panoráma üvegteteje, ledes fényszórói, egyedi hűtőrácsa, kilincseit pedig szintén a Teslától örökli. Az Aviar R67 Tesla villanymotorjait 840 lóerőre húzzák, amivel a 200 kilóval könnyebb karosszériát elvileg 2,2 másodperc alatt fogja felgyorsítani 100 km/h-ra. Annyi már biztos, hogy az Aviar R67 impozáns és nagyon stílusos autó lesz, a borítás alatt pedig nagyon modern, dolgoznak az Autopilot rendszer fejlesztésén is, hogy az új karosszériával is kompatibilis legyen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?