A legnagyobb gyémántról kapja nevét a Rolls-Royce SUV

3000 karátos drágakő ihlette az új Rolls-Royce nevét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bejelentették, hogy Cullinan néven dobják piacra a Rolls-Royce szabadidő-autóját.

A kamuflázs álca csak sejtetni engedi a karosszéria vonalait

Három éve, a Financial Times lapjain jelentette be a Rolls-Royce, hogy felül a SUV-vonatra és elkészíti saját szabadidő-járművét. Azóta megy a találgatás, vajon milyen nevet kap az exkluzív gép. Az utóbbi hónapokban már egyre inkább lábra kapott a híresztelés, hogy Cullinan néven érkezik, és ezt most hivatalosan is megerősítették.

A Cullinan a második Rolls-Royce típus amely alumínium térhálós vázra épül

Az autó jelenleg is tesztköreit futja a világ különböző tájain, természetesen erősen álcázva. Annak érdekében, hogy a világ egyik legnevesebb luxusmárkája tökéletesre faragja a számára még ismeretlen kategóriában szereplő Cullinant, extrém körülmények között teszik próbára. Afrika és a Közel-Kelet sivatagjaiban, a sarki jégsapkák vidékén, a skót dombvidéken és Észak-Amerika kanyonjaiban nyúzzák. Szóval hasonlóan kalandos jelenleg az élete, mint a gyémántnak, amelyről a nevét kapta.

Hirdetés

A Cullinan ugyanis a világ legnagyobb gyémántja, amelynek két darabja a brit koronát díszíti. A 3106 karátos gyémántot Dél-Afrika mélyén találták 1905-ben, és elég kalandos a történet, ahogy eljutott Nagy-Britanniába. A drágakövet a rövid ideig létező Transvaal Köztársaság vásárolta meg, azzal a céllal, hogy VII. Edwardnak ajándékozva, helyrehozzák a búr háború miatt megromlott viszonyt.

Még idén bemutatják a Cullinant

Mivel a gyémánt méretének és értékének gyorsan híre ment, Londonból detektíveket küldtek kíséret gyanánt a brit gőzhajóra, amely szállította. A kincset elhelyezték a kapitány széfjében, és útnak indultak Nagy-Britannia felé. Legalábbis a hivatalos verzió szerint. Viszont azóta is legendák keringenek arról, hogy valójában ez csak elterelés volt. Egy gyantából készült replikát tettek a széfbe, miközben az igazi gyémántot simán postával küldték Londonba. Nos, az igazság talán soha nem derül ki, az viszont hamarosan igen, hogy a Rolls-Royce Cullinan valóban olyan különleges lesz-e, mint amilyennek ígérik.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?