A legsikeresebb Toyota is kap új crossover kivitelt

Corolla Cross, a RAV4-nél kisebb új Toyota crossover

Crossoverekkel tömi ki modellkínálatát a Toyota, a Yaris Cross után itt a Corolla Cross is. Teljesen új karosszériával, ismerős alapokkal és hajtásláncokkal.

Kínálatának legnépszerűbb modelljei körül bővül a Toyota, a Yaris Cross után megérkezett a Corolla Cross is. Ahogy a kisautó crossover kivitele, úgy a Corolla is teljesen új karosszériát kap, ám már alaposan ismert jegyekkel. Ha hátulról nézünk rá, RAV4 frissítésnek tűnhet, a tetővonal osztása és az oldalidomok nagyon hasonlóak. Ezzel szemben az elején inkább a pickup modellek vonásait fedezhetjük fel, de minden részlete egyedi a márkán belül. 9 centivel hosszabb egy csapotthátú Corollánál, de ugyanarra a TNGA C moduláris platformra épül. Hossza 4460 mm, szélessége 1825 mm, 1620 magas, tengelytávolsága pedig 2640 mm, ami pont megegyezik az ötajtós Corolláéval.
Hirdetés
Az új modell Thaiföldön mutatkozott be, az eddig publikált hajtásláncai is ott lesznek elérhetőek. 140 lóerős 1,8-as benzinmotorral mutatkozott be, melyhez CVT váltót csatlakoztatnak, ez nagy valószínűséggel nem, az 1,8-as ismert hibrid hajtáskombináció viszont valószínűleg szerepelni fog az európai kínálatban is. Az utasterébe pillantva azonnal ismerős formákkal találkozhatunk, a Corolla műszerfala köszön ránk. Digitális műszeregység, érintőképernyős, Apple CarPlay kompatibilis multimédia, ülésfűtés, bőrülések és számos kényelmi extra is szerepelhet benne. Bővebb részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, nagy valószínűséggel ugyanarra a felszereltségre kell számítanunk, mint a Corolla esetében, vélhetően a 2,0 literes hibrid hajtást is meg fogja kapni.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?