A legszebb Cizeta V16T most eladó

Ki másé lett volna a legszebb Cizeta, mint a brunei szultáné? A kék csoda most eladó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges koncepció alapján készült el az egyik legérdekesebb sportautó, a Cizeta V16T. Azt mondják, ez a legszebb példány, ami megmaradt, és nem is tévednek.

Már maga a koncepció is kényes és mindenképp különleges volt, a Cizeta-Moroder mégis elkészült. A mai napig az egyik legérdekesebb szupersportautó az autóipar történetében, ha érdekelnek a részletei, korábbi cikkünkből megtudhatod. Abból a maroknyi példányból, ami elkészült, és ami meg is maradt, most a legszebb és legeredetibb példány került fényképezőgép és a nagyvilág elé. Ez a csodálatos kék Cizeta V16T a brunei szultáné volt, ahogy a legtöbb eredeti állapotban fennmaradt különlegesség, most pedig eladó. Legnagyobb értéke mindenképp a motorja. A kényes, egymással szembe fordított két V8-as motor nem bírta túl sokáig, nagyon hamar tönkrement, ezért sokan hagyományos V8-ra cserélték a javítások helyett. Ebben az autóban viszont a furcsa koncepcióban, a váltóval T alakot formázóan beépített 16 hengeres motor van még, miután kevesebb mint 1000 kilométert futott csupán. A motor teljesítménye 540 lóerő és 542 Nm nyomaték, nyolc vezérműtengelye van, 64 szelepe és két különálló üzemanyag-befecskendező rendszere.
Hirdetés
A szultán volt autójának állapota bármilyen túlzás nélkül fantasztikus. Ülésein kopás, sérülés egyáltalán nem látható, kormánya, váltógombja, kapcsolói mind hibátlanok. Külsőleg is tökéletes, felnijei eredetiek és még az abroncsai is azok, amiken 1993-ban a Genfi Autószalonon kiállították, mert ez az autó porondon is állt a nagyközönség előtt. Az eredetileg a Hong Seh Motors által rendelt 101-es alvázszámú Cizetát most Miamiban árulja a Curted. Bár árat nem közöltek, a Business Insiders szerint legalább 725 000 dollárt, vagyis közel 222 millió forintot várnak érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?